Според зодията: Как чистите (2 част) ...

Някои мразят парцала
15 мар 2020 17:45, Ивета Иванова
1
Според зодията: Как чистите (2 част) ...
Снимка:IStockphoto

"Не пипай очите!

Не пипай устата!

Не дръж за дръжката врата!

Отваряй с лакът и със крак,

Ще се опазиш – няма как!".

Това е част от стих, посветен на коронавируса. В него е вплетена народопсихологията на българите, някои от които не се грижат кой знае колко за хигиената си. Все пак, около нас все още има хора, които се къпят само веднъж седмично.

Всеки сам преценява колко често да мие ръцете си или да сменя дрехите си с чисти. Но ако се замислим, ще установим, че около нас има поне по един чешит, който е скаран с къпането и не е по почистването. Освен от възпитанието и личните съображения, това зависи и от зодията.

След като ви разказахме как чистят и каква хигиена имат хора от зодиите от Овен до Лъв, ето интересна информация за останалите:

Дева

Девите са на принципа да се чисти качествено. Те няма да отбият номера само с няколко часа за ден през уикенда. Девите чистят всеки ден и така не им се налага да се уморяват и да си съсипват почивните дни с непрекъснато миене и лъскане на прозорци. Въобще, за тях тази дейност е доста разтоварваща и им доставя удоволствие, особено ако я вършат докато слушат любимата си музика.

Хората от този знак обичат да има ред и внимателно поставят всяко нещо на мястото му. Накрая сядат и със задоволство се любуват на стореното.

Везни
Те ненавиждат парцала и дори попиването на вода с бърсалка ги дразни. Когато вече няма накъде – или е твърде мръсно или ги накарат да почистят, те се заемат, но не с особено старание. Гледат да приключат бързо и да замажат очите на другите. Подът може да свети, нищо, че под масата са останали трохи или покривката не е изтупана.

Мързелът кара Везните да прибягват до услугите на професионалисти. Ако ги видите да чистят с голямо желание, то това ще е голямо събитие и най-вероятно са намислили нещо.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами моята зодия чисти с чистачката, на която предпочита да плаща.