5 причини защо изневеряваме

Скука във връзката и какво още?
19 мар 2020 23:30, Михаела Лазарова
17
5 причини защо изневеряваме
Снимка: Istock

Изневярата е една от най-често обсъжданите теми, когато става въпрос за любовта. Защо изневеряваме? Вижте какво смятат психолозите.

Липса на емоционална интимност

Интимността не е само в спалнята. Тя е добрата комуникация, откритостта, емоционалната близост. Според женското разбиране, мъжете изневеряват, когато основният им мотив е сексът. Но в книгата „The Truth about Cheating“ авторът, който е и брачен консултант, споделя че 47% от клиентите му от мъжки пол, които изневеряват, говорят за липсата на емоционална близост.

Разбира се, мъжете биха могли да усложнят нещата, тъй като те са по-малко склонни да показват своите емоции, а така половинките им да пропуснат факта, че се нуждаят от вниманието и подкрепата им. Ситуацията става по-трудна, защото мъжете не обичат да показват чувствата си, а жените могат да пропуснат факта, че нейният любим има нужда от подкрепа. Тя може да го забележи по-късно или дори да го игнорира.

Предишен „опит“

Ако някой вече е имал опит с изневярата в една връзка, има голяма вероятност да постъпи по същия начин и със следващ партньор. Също така, хората в обкръжението също могат да повлияят на това дали ще изневерим или не. Ако приятелите на един мъж не са моногамни, вероятността и той да изневери на половинката си е голяма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: любовизневяраинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжете в България са женкари, със слаб ангел.
12
1
 
4
 
! Отговори
До Онан преди 4 години
Попитай девойчетата, които не проумяват защо гаджето се сърди, че момичето иска от него да бъде "развождач"? Не му е ясно, че девойката иска да бъде разходена, ухажвана, заведена поне на кафе.Нейният любим пък си мисли, че е напълно достатъчно да я покани тогава, когато родителите му няма да нощуват у дома или когато може да я заведе на купон на вилата на приятел. През останалото време са му достатъчни Десислава и Левислава и недоумява защо момичето му се сърди, настоявайки и за срещи без секс.
11
1
 
9
 
! Отговори
У нас преди 4 години
Пена си мисли, че е хванала Бога за шлифера, ако кръшне на мъжа си.*** си въобразява, че се доказва като мъжага, ако в присъствието на гаджето си ухажва друго момиче. Не му пука, че наранява приятелката си, на него маминка му е казала "Сега всички моми са твои, момчето първо трЕбва да си поживее!" Не е уточнила обаче кои майки са длъжни да раждат дъщери, с които синчето й само ще си "поживее" без ангажименти.Така възпитан, жененият *** се "доказва" като флиртува с чужди и пред съпругата си
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инстинкт.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако жена ти не ти пуска 2 - 3 месеца вероятно пуска на друг. Или поне се надява да му пусне. Или търси на кого да пусне. Все тая.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе, сега докато изплатят апартамента и обзавеждането вече се развеждат по 2 пъти ли? Или по 3 пъти?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жените не знам, но на мен като не ми "пуска" жената повече от 2-3 месеца мисля, че е обективна причина.
6
3
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
важното е да си имаш деца , независимо от един/една , а брака за цял живот вече не съществува.Преди години хората живееха заедно , защото докато съберет за апартамент и минали 10 години, докато го обзаведат- още 10 , да купят кола и то станало време за пенсия.Днес всичко това се постига много по-бързо и семейството няма общи цели.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо няма да се женя:Отговор - В моята компания шефовете са семейни с деца, НО това не им пречи да се закачат с по-младите си служителки. Понякога ми се гади да гледам тази жалка гледка - и двете страни в случая са ми жалки !
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наследственост
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сме яки коментираме.хирата а не видим самите себе си и кво става около нас този вируса си знае работата
2
1
 
11
 
! Отговори
Жозеф преди 4 години
Ако не мислиш за друга жена не.
1
2
 
19
 
! Отговори
Онан преди 4 години
Онанизмът изневяра ли е според вас?