Коронавирус: Как да изчистите предметите в чантата

Ето как
20 мар 2020 03:30, Ивета Иванова
8
Коронавирус: Как да изчистите предметите в чантата
Снимка: Pexels

Коронавирусът може да се задържи върху дамската чанта няколко дни. Върху чантите ни може да има около 10,000 типа бактерии, твърдят от "Handbag Clinic", пишат от "The Sun". Това ги прави по-мръсни дори от тоалетните чинии. Експертът по хигиена Лиса Акърли казва, че ръцете ни пренасят вируси и бактерии, които се пренасят върху чантите и предметите в тях. "Коронавирусът може да издържи върху повърхности около 72 часа", коментира тя.  Ето кои предмети от чантата да почиствате.

Телефонът
 
Това е предметът, който докосвате най-често. Лондонски изследователи твърдят, че остатъци от фекалии могат да бъдат намерени на един от всеки 6 смартфона. Затова трябва да измивате ръцете всеки път, когато пипате телефона си. Най-добре е да дезинфекцирате мобилния с антибактериални мокри кърпички.

Ключове
 
Ключовете за апартамента и колата се използват само няколко пъти на ден, но пак са доста мръсни. Те събират по-малко бактерии от телефоните, защото не ги вадите на публични места често и не ги докосвате толкова, но трябва да ги чистите всеки ден. Пак се препоръчват мокри кърпички.

Носни кърпички
 
Ако сложите използвана носна кърпичка в чантата, която обаче все още не е мръсна и може да я използвате още веднъж, бактериите от нея ще се пренесат върху другите предмети. Най-добре слагайте кърпичката в несесер, плик и т.н. и я изхвърляйте с него в кошчето. После задължително измийте ръцете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8.8 млн. средно годишно умират хора от мръсен въздух по света. Добре, че е този вирус, да намали малко тази статистика.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фекалии върху телефона?!?!? Тия в коя махала са проверявали? Да си измиеш ръцете след употреба на телефона?!? Не ели по-добре след акане?
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20000 са умрелите от рак. 600 умрелите от ПТП.32 от удавяне.35000 от сърдечен удар.2500 болните от ХИВ.4000+ от обикновения грип.3-*** от коронката.107 са заразените.... 10 пъти толкова са го изкарали на чайче и млекце с медче без да са разбрали.Хора, ще умрете от глад. Хора мислете за домовете си, кредитите, децата, образованието им и недай си Боже, ако някой наистина се разболее. Хора, не карайте личните си коли сами С МАСКИ и ръкавици, ще се пребиете! Хора, идва невиждана безработица
4
0
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Не само от параноя, а от немотия, съдебни изпълнители и оставане на улицата...
3
1
 
9
 
! Отговори
Зле преди 4 години
Имам чувството,че целенасочено продължавате с психозата! Скоро ще има умрели хора от параноя много повече,от колкото от самият вирус!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големият проблем е,че няма къде да се изхвърлят сополивите използвани маскиВече започнахме да ги настъпваме по улиците
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с какво да чистиме телефон дръжки и тн като в цялата държава няма спирт? С ракия?