Как да работите от вкъщи с половинката си без да се изпокарате

Уважавайте личните и професионалните граници на другия
22 мар 2020 13:15, Михаела Лазарова
10
Как да работите от вкъщи с половинката си без да се изпокарате
Снимка: Istock

Поради настоящата ситуация, налагаща социална изолация заради пандемията от новия коронавирус COVID-19, на много хора се наложи да работят от вкъщи, искат или не. Това обаче крие рискове за здравината и състоянието на отношенията ни с най-близкия човек. Когато сте по цял ден заедно, затворени в жилището си и трябва да съвместявате едновременно личните и професионалните си ангажименти, много вероятно и възможно е да изпаднете в конфликти.

Как да работите заедно от вкъщи с половинката си без да се избиете, казано шеговито.

Открийте вашето лично пространство

За да съумеете да разделите личния си от професионалния живот в рамките на общото местожителство с партньора си, условно си намерете вашето пространство, а той неговото, където да работите сякаш не сте заедно в този момент. Ако направите грешката да работите заедно в едно помещение, това може бързо да доведе до конфликт. Затова открийте своето уединение в различни стаи и работете на спокойствие.

Правете си срещи за обяд

За да се почувствате наистина като на работа, уреждайте си срещи за обяд в кухнята. Това е начин да съхраните психиката си в нормално състояние, докато сте под карантина или докато премине извънредното положение, в което се намира почти целия свят. Ще се учудите колко добре ще се чувствате, ако играете тази малка игра всеки ден. Дори може да подобрите още повече отношенията си, като ги поддържате такива, каквито биха били, ако не бяхте в тази ситуация. Това ще породи много поводи за хумор и смях.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
12
 
! Отговори
SS преди 4 години
Със съпругата сме в самоизолация в едно планинско село повече от месец!Излизаме и си правим разходки в гората.Не ми е омръзнала напротив,ако не е тя в тая пустош ще откача.Имам работници пуснах ги в отпуск.Някой пожелаха да напуснат,освободих ги веднага по взаимно съгласие.Цеха го затворих за неопределено време.После ще му мислим.Важното аз и тя да сме живи и здрави.Пари се печелят,живот се губи веднъж!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А през това време децата кой ги гледа?
6
1
 
6
 
! Отговори
Мдам преди 4 години
Със сигурност бракоразводните адвокати ще направят пачки след извънредното положение!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,за тази тъпотия Михаела ще си вземе заплатата,ама тези работници от туризма,кой ще им плати като просто си стоим в къщи а сметките валят ли валят,още малко и за хляб няма да имаме, ще ни намират по къщите умрели от глад,ако не останем и без къщи,то като не си плащаш нищо и нея ще ти вземат,за всичко друго се мисли но не и за Тея хора.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз я изритах. Кихукаше нещо и и викам - Мании са на мършооо. Тя са дърпа, ама ... Не се получи. Метнах и всичкото през балкона барабар с лаптоп ... Хахахаха. Аахххх, беше забавно.Сега не га знам де скита ... Некаф хотел или приют ....
3
3
 
1
 
! Отговори
Все още влюбен преди 4 години
Контактувайте само по скайпа.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе,как да работим от вкъщи,как да работим с половинката от вкъщи като работихме в бранша туризъм,стоим си в къщи,без пари,без заплати,в неплатена а идват сметки и кредит,е и освен да се ликвидираме взаимно грубо казано,не че не се обичаме,и как ще живеят хората като нас,а те със сигурност не са малко,ама че нагло, заглавие,Ами не всеки работи в офис,ало...има и работни хора.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти в кухнята, до печката или пералнята, или пък с миксер или с точилка в ръце,а той в друга стая, на компютъра.Или пък обратното. Може всяка сутрин да хвърляте чоп на кого какъв вид дейностще се падне. Ако си при свекървата обаче няма как да мине номерът. Все теб ще те тикват в кухнята.