Проблеми с кожата при различните зодии

Астролози смятат, че има тясна връзка между двете неща
24 мар 2020 20:08, Дарена Найденова
1
Проблеми с кожата при различните зодии
Снимка: pexels.com

Колко от вас четат хороскопа докато пият кафето си сутрин? Голяма част от населението вярва, че зодията определя какъв е характера на човек и поведението му в различни ситуации. Зодиакалният знак обаче показва много повече отколкото си мислим. Освен невидимите, той определя и видимите черти на личността.

Според астролога Ализа Кели, зодията може да показва и към какви проблеми е склонна кожата на всеки от нас. Тя казва, че всеки знак реагира по уникален начин на дадени ситуации и това отключва различни реакции в организма, които са видими по кожата ни. Кели поставя зодии в четирите земни елемента – огън, земя, въздух и вода, и разкрива какво е характерно за тях и как да се справят с кожните си проблеми.

Огън (Овен, Лъв и Стрелец)
Проблем: Възпаление на кожата

Огънят е свързан с огромна мотивация и желание за постигане на всяка цел. Понякога това обаче причинява доста стрес на зодиите, които спадат към този елемент. Овенът, Лъвът и Стрелецът най-често изпитват кожни проблеми, свързани с появата на петна, зачервяване или обриви.

Решението: Според дерматолози, добре е да намерите продукти, които успокояват кожата. Д-р Хенри препоръчва корен от женско биле, краставица или ниацинамид, за да намалите зачервяването. Ако възпалението ви прилича повече на акне, добре е да се подложите на точково лечение, което съдържа салицилова киселина или бензоил пероксид за бързото премахване на пъпките.

Земя (Телец, Дева, Козирог)
Проблем: Запушени пори

Тези знаци често оставят нещо недовършено. Целта им е да приключат със задачата, независимо колко време ще им отнеме и какво ще им коства това. Често това води и до проблеми с кожата, защото забравят да се грижат за нея. Проблемът със запушените пори става все по-сериозен с времето и трябва да бъде разрешен възможно най-бързо.

Решението:
Добро ексфолиране на кожата вкъщи. Можете да потърсите салицилова киселина или бамбуков прах за премахване на проблема. Ако обаче той е по-упорит, може да се свържете с дерматолог, който да ви изпише ретиноид, който ще намали запушването на порите в дългосрочен план.

Въздух (Близнаци, Везни, Водолей)
Проблем: Суха кожа

Когато поставяте работата на първо място и често сте навън, кожата ви страда най-много. Особено в студено време, тя се изсушава много повече от обикновено. Затова е добре да помислите за нейното здраве, за да си придадете по-свеж вид и да сте готови за следващата бизнес среща.

Решението: Създайте си рутина, в която да хидратирате кожата си поне веднъж на ден. Търсете продукти, които съдържат съставки като серамиди и хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина хидратира кожата, а серамидите я предпазват от раздразнение и изсушаване.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари