Съвети за ученето от вкъщи

Ето как то да е по-успешно
26 мар 2020 19:15, Ивета Иванова
0
Съвети за ученето от вкъщи
Снимка: Pexels

Заради пандемията от коронавирус, сега учениците са подложени на онлайн обучение. Но на много от тях досега не се е случвало такова нещо и може да им е по-трудно да се концентрират за учебни занимания, когато са вкъщи, а не на чиновете пред черната дъска. Ето и няколко съвета от "Lecturio" как ученето да стане по-успешно. 

Направете си място за учене
 
Не е хубаво да учите от леглото, докато сте по пижама. Най-добре си направете нещо като работно място вкъщи. Трябва да имате специално място за учене, което е различно от мястото за релакс, за да не се разсейвате и да не ви се доспи.
 
Сложете там лаптопи, таблети, химикали, листи, учебници, тетрадки, гумички, моливи, линии и т.н., за да се почувствате като в училище. Но не слагайте на бюрото или малката масичка неща, които ще ви разейват. Махнете кафето, сладкишите и снаксовете - може да си ги вземате, когато имате почивка.
 
Нека телефонът стои в друга стая, за да не се изкушавате да го използвате, докато учите и трябва да сте концентрирани. Ако сте студенти и живеете със съквартиранти, в апартамента може да е много шумно. Служете тапички или слушалки, за да не се разсейвате от звуците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари