Разнасят ли слушалките коронавирус?

Ето какво твърдят специалисти
28 мар 2020 02:15, Ивета Иванова
8
Разнасят ли слушалките коронавирус?
Снимка: Pexels

Повечето хора опитват да вземат мерки, за да предпазят себе си и близките си от коронавируса. Препоръчително е да се стои вкъщи, да се излиза само до магазини, аптеки, банки, да поддържаме добра хигиена.

Но някои хора няма как да работят от вкъщи, или пък им се налага по-често да пазаруват или да се грижат за възрастен роднина, който живее в друг апартамент. Ако е така, те трябва да мият ръцете си редовно със сапун и вода и да избягват да докосват лицето си.
 
Тези хора пътуват до работа или вървят до специални магазини, аптеки, пазаруват за възрастните роднини и сигурно често си пускат музика от телефона, докато пътуват или ходят. Лошото е, че най-вероятно пипат слушалките за телефона с мръсни ръце, а и слушалките се опират във връхните дрехи, които също може да разнасят коронавирус.
 
Ако сте с безжични слушалки, дори пипате именно тази част от тях, която после слагате в ухото си. Но дали това е опасно?
 
"Коронавирусът се разпространява чрез вдишване на капчици, пълни с вирус, които инфектиран човек изпуска, докато говори, кашля, киха; или чрез пипането на очите, носа и устата, след пипането на повърност, която e замърсена с тези капчици, пълни с вирус", обяснява д-р Клаудия Пастидес пред британското издание на "Cosmopolitan".
 

8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Такова малко вирусче още неустойчиво в съществуване,а се вре как дрогирано навсякъде за разпространение,че още невидимо се промъква и се настанява като на маса,че треперейки,тресейки се след шмъркане търси с какво да се наяде заради само съществуването си,че още мизерии на терен прави наоколо как среда за съществуване на други групички за сметка на допусналите го до себе си не усетили подлите му помисли с активниюте му действия програмирани как зъл ген с което внушава,че от него отърване нямали.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички стоки в магазините и лекарствата в аптеките са заразени с короната, даже и чистия въздух който дишате,колата ви,дома ви около вас нон-стоп витае вируса без да знаете и без здрава имунна система не може да се справите.Купувате си храна,но не знаете този дето я е правил дали не е бил вирусоносител без да знае самия той.Опасността дебне от всякъде.
3
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Мхм вирусът, подобно на бълха, седи на якето и чака слушалката да се доближи до него, за да скочи върху нея и да ти влезе през ухото
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
за слушалките не знам ама силиконовите играчки със сигурност
1
0
 
27
 
! Отговори
I'm преди 2 месеца
Разнасят разбира се! А гледането и четенето на бг новините, най-вече го разнасят!