Заради коронавируса: Как да пазарувате безопасно?

Eто някои съвети
1 апр 2020 03:00, Ивета Иванова
11
Заради коронавируса: Как да пазарувате безопасно?
Снимка: Pixabay

 Заради пандемията от коронавирус, трябва да ограничим престоя си навън. Позволено е да излизаме само до магазини и аптеки, или ако имаме неотложна работа. Но ходенето до супермаркета също не е съвсем безопасно - там може да има голяма опашка, вътре да пазаруват доста хора, а и хранителните продукти, които купуваме може да са докосвани и от хора, които разнасят коронавируса. Ето някои съвети как да пазаруваме, според "Your Tango".

Какво да носите в магазина?
 
Добре е като отидете да пазарувате да сте с ръкавици за еднократна употреба и да държите с тях покупките и торбичката, в която сте ги сложили. Коронавирусът може да се задържи върху картонени опаковки поне 24 часа и върху пластмаса - 72 часа. После почистете продуктите с мокри кърпички и измийте ръцете, дори да сте били с ръкавици.
 
Докато пазарувате...
 
Не докосвайте лицето, ушите, очите и устата, докато пазарувате в магазина и преди да сте си измили ръцете вкъщи. Може да носите и маска, предпазни очила, както и шал, с който да покриете очите. 
 
Кои части от магазина да избягвате?
 
Най-опасно е да стоите дълго време около местата, където има нарязани и приготвени салати. Все още няма доказателство, че коронавирусът се разнася чрез храната, но това не е и опровергано, казва д-р Ранд Макклайн. Избягвайте и пекарните в магазините, където има тестени закуски и сладкиши. Избягвайте топлите витрини и не купувайте неща като понички, багети и т.н.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Люта шопкиня преди 4 години
До Ха-ха-ха!Не си познал!
7
1
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ами ние със съпругата ми сме взели почти всички мерки.След внасяне продуктите в къщи,ръкавиците се свалят,ръцете се измиват със *** и се поливат с 95% С2Н5ОН,сред това се разтваря първата търговска опаковка,пак се измиват ръцете и се изважда продукта и се поставя в предварително закупените преди седмици пликове,след това вторият продукт,разопаковане,пак миене на ръцете,изваждане,преопаковане и т.н.Сирене и кашкавал само след като са разтопени в микровеле,а хляба през тостер.
6
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Сега мързеливите ни сънародници, който не готвят а си купуват готови храни сготвени с развалени и с изтекъл срок продукти, пипани с мръсни ръце ,падащи по земята продукти.
5
1
 
17
 
! Отговори
Бандит преди 4 години
"Може да носите и маска, предпазни очила, както и шал, с който да покриете очите."****Ще споделя после как е минало пазаруването с шал на очите ;)
4
1
 
8
 
! Отговори
Изтрещяване преди 4 години
Много ми е интересно като си сложа шала на очите как ще виждам! Този "специалист" , който ни съветва да си хвърля дипломата!
3
12
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 4 години
Генът ми е здрав, не съм се мешал с шопи. Вирусът не ме плаши. Да му мислят софианци с увредените от пушеци дробове! Има от какво да се притеснявате.
2
2
 
14
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
За мен е най-опасно пред щандовете за алкохол!А за да не рискувам вируси,обикновено изпращам в магазина тъщата...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно, да живее ГМО пакетираната храна, консервите, доставките като на куче пред вратата