Тренировките пазят от коронавирус

Ето какво казват експерти
9 апр 2020 19:46, Ивета Иванова
11
Тренировките пазят от коронавирус
Снимка: Pexels

Сега е забранено да ходим в паркове, независимо дали за тичане или разходка. Повечето хора работят и учат от вкъщи, позволено е да ходим само до магазини и аптеки, като мярка за спиране на разпространението на коронавируса.

Но това значи, че се движим все по-малко и лесно трупаме килограми. Затова е хубаво да тренирате и да правите упражнения в дома си - така ще раздвижите тялото си и ще имате повече енергия и настроение. А и спортът е начин да се разсеете - така няма постоянно да четете и слушате новини за болестта и ще се справите по-лесно със стреса. Но трябва да тренирате умерено - нито прекалено кратко, нито прекалено дълго, съветват от "The Sun". Ето защо.

Как упражненията пазят от коронавирус?
 
Смята се, че упражненията увеличават шансовете ви да се преборите с COVID-19. Някои проучвания доказват, че тренировките влияят добре на имунната система. Трябва да тренирате редовно, но с умерено темпо, а не с прекалено бързо. Така намалявате податливостта си на инфекции. Но, от друга страна, прекалено дългите и натоварващи тренировки имат обратния ефект - те ни правят по-уязвими и податливи. Умерените тренировки могат да повишат имунитета ни, което помага да се преборим с патогените.
 
"Упражненията помагат за по-добро кръвообращение, това позволява на имунните клетки да пътуват в организма ни по-ефективно.  Още повече, тези имунни клетки биват стимулирани дори от леки упражнения", казва Франки Броган, специалист по хранене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
Нещо бъркаш Международния съд на ООН в Хага с Европейския съд по правата на човека - постоянно действаща правораздавателна институция към Съвета на Европа, със седалище в Страсбург, Франция.
6
0
 
2
 
! Отговори
9 преди 4 години
В София хората тичат и по булевардите, хич не им пука. За мен е по-важно какво точно поглъщаш, когато развиеш това интензивно вдишване издишване, завъртайки го в мощен поток през цялото тяло, кислород ли кво ли. Дано наистина се разчисти малко, че по-здравословно е май да медитираш срещу някоя запалена свещ.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха,пазят много!Блъскай яко и НЯМА СТРАШНО!Вчера бяха 2000 починали в САЩ!Ако бяха знаели,щяха да се отърват!!Но ние вече знаем,така че-действайте!
4
6
 
5
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
О, да, ние в къщи щом стане 21.00 сме вече в кревата и се радваме на живота.Секс, ама истински секс ..!Жената *** като коледно прасенце от удоволствие.За един месец свали 27 кг, иначе беше 128 кила; ами ние обичаме да си хапваме и ... да правим секс.За голямо съжаление все още нямаме деца; явно, след като и двамцата сме пълнични ... и нещо не става.Иначе онази ми работа все още добре върши своите задължения.
3
1
 
6
 
! Отговори
ники преди 4 години
До СкептикСлед това цял живот "Тате, дай пари!":)))
2
0
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами точно това упражнение маснимката може да увреди човек непоправимо.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазят на баба ви кюлотите.