Руснаците преоткриват изкуството с абсурдни колажи на картини

Изолацията доведе до бум на народното творчество
10 апр 2020 19:40,
40

Снимка: ФБ - Изоизоляция

Изолацията е трудна само първите 5 години“, духовито и на шега, руснаците започнаха да раждат народни пословици, поговорки и всевъзможни колажи на класически картини.
Още по темата


Докато у нас номер едно са меметата с генерал Мутафчийски, руснаците са решили да преоткрият изкуството във Фейсбук група.

Изоизоляция“ набра 300 хиляди членове за отрицателно време, а споделените колажи разсмиват и събират лайковете на стотици от тях. Вижте народното творчество и гениалността на човешката фантазия, породена от изолацията, която ще помним дълги години напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не! Това е от сорта вицове и развлечение, ва...те..нки и изкуство...нищо, в такива времена имаме нужда от повече хумор.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да не е от сорта "Открийте десет разлики в картинките"
24
0
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До 19Елементарно Watson прочети в тълковния речник какво означава думата пародия
23
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Добро :)
22
1
 
8
 
! Отговори
Яко! преди 4 години
Човек е оцелял защото се е смял!(Някои новинари май няма да оцелят - или новинаското им чувство за хумор е убийствено...)
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14 "Три пъти повече заразени" и двадесет пъти повече население. Ако си прочистим избиралелните списъци може да излезе и двадесет и пет пъти.... ;-)
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Естествено, че е отвратително това. Само ватенки могат да измислят подобно нещо. Реднеците не падат толкова низко. А и откъде да знаят за съществуването на тези картини. Това да не са плакани на холивудски блокбастери!
19
0
 
14
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Идеята е хората да се посмеят да не мислят само за тоя вирус. Пародия е ако искаш да унижиш умишлено нечия творба,а колажите не са с тая цел. Няма как да са всичките на 100% както е оригиналът. Няма как рускинята да вкара истински вълк в леглото си, а момичето от първата снимка да се замъкне по нощница в тъмния лес.
18
11
 
3
 
! Отговори
19 преди 4 години
Разбирам идеята, но не виждам нищо интересно, нищо оригинално, нищо остроумно. Да правиш пародии е възможно най-елементарното занимание, което може да се измисли. Но нека са живи и здрави !
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14 " Ха ха ха" Абе човек.Чудя се защо още ги няма тук " Странджата" и " Тонката". Герберските тролчета и изчадия.Ами много просто е.Щото Ти самият си тук! Те явно са тролили цяла вечер че и през деня "възхвалявайки" др Борисов и групировката му! Та спят сега. Не ви ли е срам бе човек?!Как спите вечер ? Спокойно ли? Имате ли кошмари от Нечистоплътната дейност която вършите? -:( Що ли питам....-:(
16
1
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Ти пък хич нямаш чувство за хумор. Що да са глупости? Хората търсят начин да се забавляват като са затворени. Нашият Мутафчийски как казва в един колаж:,,Бебето да НЕ излиза"! Руснаци решили да имитират картини,приказки,известни личности и някои са се получили доста сполучливи. Другите са по-скоро смешни,ама пак интересни.
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво гениално да намеря в тия глупости? А между другото, "меметата" ги поръчват пиарите на правителството. И те са преобладаващо безвкусни и глу паеи.
14
2
 
9
 
! Отговори
дърт преди 4 години
Джорналистическият "гений" поставил заглавието, прави ли разлика между колаж и постановка?
13
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Има готино направени :)
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Следим, следим. Те имаха първи смъртен случай на 1 април и вече имат колкото нас почти и 3 пъти повече критични от нас. Скоро ще видим какво ще обяснявате. Жалко, че обясненията хора от оня свят не връщат.
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеално, както е тръгнало, след като кризата отмине могат да си я запазят за постоянно, ще им трябва както са тръгнали.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!да не стига лъжата че тогава друга песен ще пееш
9
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 долар-80 рубли и всичките руски синове в западни университети, и парите в банката там и всичките им лъскави стоки от там, и морето там, и нито един българин емигрант там, и ким чен ун завършил там, и режима на тока ,и водата, и чернобил, и опашките по 2 часа чакане за пакет захар и бутилка олио, и шуробаджанащината, и безделничество , и краденето от работа на работно време и продукти , Българина е работи нищо работещите в държавата след пенсии,ром,деца,държавен чиновник, телк все на хранилкат
8
1
 
25
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 години
Ами хората намират начин да се разсмеят. Ние как си правим майтап с Мутафчийски. Руската Мерлин Монро също беше много красива. Смях се много и на другите. Сложете още колажи, развеселяват човек,като трябва да се изолира.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсурден е журналяста писал статията, а не репродукциите.