3 навика за разбирателство и щастие в любовта

Добрата комуникация е ключова
12 апр 2020 09:22, Михаела Лазарова
5
3 навика за разбирателство и щастие в любовта
Снимка: Istock

Според американската психоложка Joan Davila, има три основни правила, навика, за щастлива връзка. Специалистката смята, че за да изградим силни любовни взаимоотношения е важно да въздействаме върху някои вредни навици в общуването с партньора. Вижте кои са тези 3 навика за разбирателство и щастие.

Анализ на ситуации

Едно основно правило за щастлива връзка, което ни помага да осъзнаем какво се случва с нас в определен момент. Анализът ни помага да разберем себе си по-добре, своите желания и нужди, защо действаме по определен начин. Ето един пример. Напоследък партньорът ви дразни. Всяко негово действие, думи ви напрягат. Анализът на ситуацията ще ви помогне да разберете причината да се чувствате напрегнати от него.

Може да се окаже, че стресът в работата ви напряга твърде много и това се отразява и на връзката, а не че любимият човек прави погрешни неща. Или пък, той е отишъл на пазар, но отново е забравил нещо да вземе. Мъжете са разсеяни. Но ако по някакъв начин се чувствате пренебрегнати във връзката ви, отново анализирайте и споделете вашите емоции.

Умение да споделяте нуждите си

В една връзка и двамата партньори имат своите нужди и те са еднакво важни. Не по-малко важно е и да ги споделят един с друг, без напрежение, без нападки и без това да се случва по време на конфликтни ситуации, когато сме склонни да бъдем по-нападателни към другия. Споделянето, изслушването, само може да сближи двама души.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Анализ на ситуацията,
умение,
управление

Все едно, че говорим за директор и счетоводителка, които контактуват в рамките на деловите си отношения.
3
0
 
4
 
! Отговори
Мише! преди 5 месеца
Използваната терминология напомня на речник на мениджър на индустриално предприятие.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само за целувки си тия сладки думи кафе ги казваш
1
5
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 месеца
В къщи има разбирателство.Каквото кажа това става.Всичко което съм направил и правя жена ми знае че е за нейно добро и доброто на семейството.Разбира се че за толкова год брак е имало различия в мнението но то е било несъщественно.