4 знака, че социалните мрежи ви стресират

Лошите новини ви разстройват
15 апр 2020 02:00, Михаела Лазарова
4
4 знака, че социалните мрежи ви стресират
Снимка: Istock

У нас едни от най-използваните социални мрежи са Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Въпреки че имат някои ползи, социалните мрежи могат да повлияят негативно върху нашата психика и доста често не осъзнаваме това. Вижте кои са 4-те признака, подсказващи, че е време да промените навиците си, свързани с тях.

Изпитвате синдром на изгубената полза

Това е психологическо явление, чиято същност е страхът да не изпуснете нещо важно и интересно, особено в социалните мрежи. Те могат да засилят този негативен ефект.Страх да не сте в крак с нови тенденции, например. Тъй като това предполага и постоянно присъствие в социалните мрежи, те ви отнемат ценно време от това да бъдете продуктивни по друг начин за себе си, в работата и т.н.

Следите профили в социалните мрежи, които се отразяват негативно на самочувствието ви

Това може да са профили на ваш бивш партньор, бивша половинка на настоящия ви партньор, супермодели, хора, които водят луксозен начин на живот и т.н. Вглеждате се във всичко това, започвате да сравнявате себе си с други, с това как изглеждате, какво не можете да си позволите с вашия стандарт на живот и т.н. Всичко това може да започне да се отразява на отношението към работата ви, особено ако не сте удовлетворени от нея, на любовната ви връзка. Вместо това следвайте профили, които ви вдъхновяват и мотивират, такива, които отговарят на интересите ви и може да надградите себе си по някакъв начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както нямам Фейсбук,се възродих!
3
0
 
10
 
! Отговори
Туистърграмбук преди 4 години
Фейсбук е правен като социална мрежа за студенти, а не малолетни кифли да си правят снимки по ***.
2
0
 
3
 
! Отговори
топ модели ученички преди 4 години
Цял ден цъкаме на телефоните муцки в инстаграм и фацебук, много лайкове лайкаме и сме силно стресирани и страдаме, но сигурно са виновни мъжете, какво друго да е?
1
1
 
1
 
! Отговори
ani преди 4 години
Дали са социални или не се тая картинки всеки ден