Как да задържим килограмите след диета?

Методът се базира на постепенно увеличаване на калориите
19 апр 2020 18:40, Дарена Найденова
12
Как да задържим килограмите след диета?
Снимка: iStock

Когато сериозно ограничите приема си на калории и започнете да отслабвате, вие нарушавате основната си метаболитна скорост. Тя се свързва с броя на калории, които тялото ви изгаря по време на почивка. След като постигнете желаното тегло, трябва отново да забързате тази скорост и това е моментът, в който много хора грешат.

Някои от нас започват да похапват всичко, което преди не са имали възможност да ядат и лесно натрупват отново килограми. Затова на помощ идва т.нар. "обърната диета", която цели да върне метаболитната скорост към нормалния й ритъм, но в същото време ви предпазва от напълняване. По този начин ще продължите да изгаряте достатъчно калории през деня и ще запазите теглото си.

Какво е "обърната диета"?
Този план ви кара постепенно да увеличавате приема си на калории, за да може тялото ви да си набави нужната енергия и метаболизмът ви да заработи нормално. "Целта е да ядете повече калории, но в нормално количесто, а не да ги ограничите напълно, след което да ги повишите рязко", казва диетологът Британи Модел пред Insider.

Тя допълва, че товае добър начин да излезете от диета и да предотвратите напълняване. Модел обаче казва, че не трябва да разчитаме единствено на метаболизма си, за да запазим желаното тегло. Тялото ни се влияе от различни хормони като грелин и лептин, които отговарят за нивата на апетит и глад.

Нисковъглехидратна диета

Организмът освобождава определено количество грелин, когато иска да яде, след което го заменя с лептин, когато е време да спрете с храната. Когато сте на диета обаче тялото ви освобождава повече грелин и по-малко лептин. Това означава, че се чувствате по-гладни и трудно се засищате.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: диетасъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Момче много си зле!!!Мен пък *** е гнус дори да ти чета глупостите!!!И не не съм ***!!!Сигорно спортувам повече от теб!!!Кой си ти бе да пишеш такива гадости!!???Савършен и......т Пожелавам ти някоя да ти роди и 150 кила да стане с по-голям мустак от твоя!ВСичко се връща!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Соросоид преди 3 години
До 4:Аз пък съм програмист и ако си наистина маркетинг мениджър в немска компания мога да намеря твоята идентичност с помощта на Гугъл и ЛинкедИн за по-малко от 5 минути.Искаш ли да ти покажа "плочките" директно от камерката на твоя компютър или телефон?Не забравяй да сложиш лепенки веднага :)))
9
0
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
ас те поткрепиям напално. и ас сам по палнитчка тсияли 35 години сам нат 100 кила а като родих станах 156. мажат ми ме харесва такава каквато сам. бесработна сам ако нему харесва да ме оставия сама ште се управиям .имам достатчано убожатели
8
2
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
моият маж ме харесва такава каквато сам!!!!!!!!!!!!!1111111111111 имами нияколко детса аз сам 110кг но сам красива и всички маже ме заглешдат. циял живот сички ме гледат но само на един се дадох. ама не сам сигорна дали ме гледаха заштото много биях хубава или ми се подиграваха незнам
7
5
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Има огромна разлика при изградена мускулатура и хранителни навици и една обикновена мързелана, която е родила. Едното като форма се възвръща за месец, а другото цял живот да го мъчиш няма да се случи. Справка- всяка втора "майка" орлица у нас. Да те е гнус да я погледнеш.
6
2
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Добре казано :) Какъв "маркетинг" на BMW E60 само. Ясно, че само бачкатори и *** селяндypи ракиджии карат подобни бракми, ама може би има и някой интелигентен човечец, който да се засегне, или казваш надали?! Иначе адмирации, че не приличаш на баба Цоцолана- типичната балканска "майка". Роди едно- мисли си, че е героиня. Нищо, че има още 10 милиарда по тоя свят. Заприлича на варел, мъжът й не може да я гледа, ходи по платена любов.
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Диета?! Имам бебе на 8 месеца, запалена съм по финеса. Точно 7 месеца след раждането си върнах плочките по корема."Радваме се че сподели. И аз забелязвам че на мистър Олимпия всички раждат няколко месеца преди състезанието, въобще не броят калории и не спазват хранителни планове. Особено мъжете. Хийт, Кътлът и Колман отдавно са го споделили в интервю, но упорито се крие от широката публика. Сега марш да бачкаш колкото за някаква кола вотра ръка там, не им разбирам античните модели...
4
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диета?! Имам бебе на 8 месеца, запалена съм по финеса. Точно 7 месеца след раждането си върнах плочките по корема. Изчаках 6 месеца заради секциото. Тренираме с мъжа ми вкъщи. Никакъв режим не спазваме, просто не се тъпчем като бай *** от Надежда с по 1 хляб на ден, ракия, сланина и сурови колбаси. Ядем качествена балансирана храна на воля. Ненавиждам бедняци в анцузи, гордо возещи се в BMW E60, което струва колкото една моя заплата на маркетинг мениджър в немска компания.
3
7
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Каква диета, в къщи сме си, жената готви ...
2
8
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
КАКТО ОНЯ ОТ КЛИПЧЕТО НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ..........ЖАЛКА КАРТИНКА ТИКВО....""""ПРАВОСЛАВЕН """ СЕ КРЪСТИ С .......ЛЯВА РЪКА !!!!!!!П.О.З.О.Р !!!!!!!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста закъсняла статия за мен!