Какво символизират цветове във фъншуй и как да ги носите?

Жълтото е цветът на веселото
20 апр 2020 22:23, Михаела Лазарова
5
Какво символизират цветове във фъншуй и как да ги носите?
Снимка: Istock

Ако има нещо, което силно влияе на нашето настроение, нагласа към живота, то това са цветовете, с които се заобикаляме. Рядко се замисляме върху това, но според източната философия за постигане на щастлив и балансиран живот – фъншуй, цветовете, които обличаме, избирайки какви дрехи да носим, могат да ни помогнат да променим настроенията си. Също така е важно да не носим стари, размъкнати облекла.

Какво символизират отделните цветове и кога да не ги носите?

Червен

Червеното представлява елемента на огъня. Това е интензивен цвят и според фъншуй се смята за такъв, който носи щастие, късмет, смелост, дързост. Избягвайте го, ако се чувствате тревожно и страдате от безсъние.

Оранжев

Оранжевият цвят се смята за „социален“ цвят. Той носи усещане за щастие, жизненост, помага ни да бъдем екстровертни, креативни. Избягвайте да го носите, когато имате нужда от тишина, релакс, време за размисъл.

Жълт

Жълтото е цветът на веселото и приповдигнато настроение. Помага ни да бъдем по-енергични, да фокусираме мисълта си, да сме активни, щастливи. Точно като оранжевия е подходящ за спортно облекло. Избягвайте да го носите, когато сте изложени на стрес и имате нужда от успокоение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
части на света
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз само се опитвам да обогатя историческите ти познания с художествени уточнения. :))) Предполагам, че в различните частни на светия "кралското" червено е било с различен нюанс.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми не знам за нюансите,но знам,че цвета на владетелите е бил червен,това го пише не само за византийците,но и когато Тервел получва кесарска титла от византийците, е описано как го покриват с червена хламида - т.е. със символа на царската власт.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червено и пурпурно са различни цветове. Пурпурното е лилаво-червен цвят. Неслучайно purple се провежда като лилав. Багряното пък е червено-оранжево. То се смята за свещено на Изток и при древните славяни.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости,червеното е цвета на царете и владетелите, някога, само византийските императори са имали право да носят червен(пурпурен) цвят и техните семейства, който друг е носил червен цвят е бил наказван строго, понякога дори със смърт, затова императорите се наричат "Багрянородни". В България князете и царете също са носили червен цвят,червеното е цвета на владетелите!Червеният цвят е бил изключително скъп в Средновековието.