Пандемията влияе и на сексуалното желание

Ето как да се справите със стреса
1 май 2020 23:45, Ивета Иванова
23
Пандемията влияе и на сексуалното желание
Снимка: Pixabay

 Заради пандемията от коронавирус и социалната изолация, много хора са по-стресирани и унили и това влияе на сексуалния им живот. Някои нямат възможност сега да виждат партньора, а други живеят с него, но са изгубили желание за секс. Това се дължи най-вече на напрежението.Стресът и тревожността причиняват повишаване на нивата на кортизол и адреналин (стресови хормони), което потиска сексуалните хормони и затова губите желание за секс, казват експерти пред британския "Cosmopolitan".

 
 Но не само хормоните са засегнати. Ако сте стресирани и притеснени, сте по-разсеяни и натоварени психически и затова нямате настроение за секс. Влияение оказват и фактори като ниско самочувствие, понижени нива на енергия, по-малък интерес към социализирането с хора и интимността. Тъй като стоите основно вкъщи и не се движите много, може да сте изгубили форма, да не се грижите за себе си както преди и да не се чувствате секси.
 
 Ето как да се справите със стреса и той да не влияе толкова на сексуалния ви живот.

1. Не се притискайте
 
"Целта на секса трябва да е удоволствието", казва Кейт Мойл, психотерапевт по секс и връзки. Ако правите секс, но вече не изпитвате удоволствие, помислете защо е така, какво не се получава и какво ново може да опитате. Не се обвинявайте, не приемайте прекалено тежко това, че нямате желание за секс и не ви е толкова хубаво, като преди. Пандемията променя много аспекти от нашия живот, включително и сексуалния.

 2. Говорете с партньора
 
Ако сте под карантина с гаджето, най-важно е да сте открити с него и да обясните как се чувствате. Комуникирайте - това е най-важно за връзката. Обяснете на партньора, че сте стресирани и това ви влияе. Ако имате нещо, с което партньорът може да ви помогне да се почувствате по-добре, кажете му го директно. Например, помолете го да ви помага повече в домашните задължения. Ако живеете сами или сте необвързани, говорете често с най-добрите приятели и споделете притесненията си.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
Глупости - всеки ден го шамаросвам по 2 пъти
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момичето на снимката със сигурност влияе на желанието.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Определено ДА!В ситуация на стрес, се задейства механизъм за повишаване на либидото. И то на много базово и първично ниво. Популацията трябва да оцелее, а размножаването е един от основните начини за това.
11
0
 
14
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Хората отдавна са го казали: сексуалното желание е пряко зависимо от привлекателността на партньора, а всеки партньор има собствени критерии за привлекателност: някои са повърхностни и се интересуват от разни обиколки и брой косми в подмишниците, а други задълбочено се любуват на броя нули в банкови извлечения.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия смях
9
8
 
19
 
! Отговори
Доко преди 3 години
Има нещо вярно. Мойта булка от два месеца не е ходила на козметик и в момента има повече вълна от мен.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След събуждане, след обяд и след лягане.Всеки ден.
7
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнтистресЛичи си кой е майстор. :) Аз като чета на някои оправданията и си викам, абе, тия май не са много по тая част и сега им е паднал идеалния случай да се правят на "стресирани". Ние с жената пък се радваме, че имаме повече време заедно :)))))))
6
5
 
28
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Франсетата имат лаф "По липса на по-добро той бил принуден да прави ceкс със собсвената си жена"
5
9
 
24
 
! Отговори
Антистрес преди 3 години
Всеки ден гоним "стреса" по два пъти. В спалнята.
4
10
 
13
 
! Отговори
Свежарски преди 3 години
На мен не ми влияе, всичко в онази област ми е окей!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то след толкова умрели трупове ужаси и чували по детските градини ще станем некрофили
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията е тест, от който е видно дали хората са това, което са били някога или всичко е навик. Сексуално желание е било в началото може би.. Без пари, без сигурност, какво желание... Ген. ГОДЖИ всеки ден съобщава умрели, не починали.. Кой какво желание да има?
1
5
 
22
 
! Отговори
Минкa гpoзнaта преди 3 години
Така е, мен даже мъжа ми трудно го вдига като ме види