Как да си направим домашни маски за лице?

Използвайте натурални средства по време на изолация
3 май 2020 17:00, Иванка Гъркова
4
Как да си направим домашни маски за лице?
Снимка: Istock

 

Нежеланото окосмяване по някои части на лицето е често срещан проблем, с който се борят много жени. Най-често косъмчетата изникват върху кожата над устните и по брадичката. Половината от тях са по-тънки и светли, като почти не се забелязват, но други определено са по-гъсти и трябва да бъдат премахнати.

Свръхокосмяването се среща най-вече по време на пубертета и при жени, които излизат от менопаузата. Основната причина за образуването на този мъх са хормоналните промени, които се случват в тялото, както и приема на някои медикаменти.

Скубане, бръснене, използване на депилатори, коламаска, са най-популярните методи за по-бързото отстраняване на неприятните косми по лицето. Някои от тях обаче не са особено ефективни, защото след 1-2 дни косъмчетата отново са наболи. Така например, след коламаска се активират и най-малките косъмчета, които постепенно се превръщат в по-дебели и тъмни.

Така наречените депилатори са за предпочитане пред бръсненето, защото не прекъсват косъма по толкова остър начин. Но резултатът от тях не е дълготраен, освен това могат да предизвикат зачервяване, сърбеж и възпаление на нежната кожа.

Много козметични центрове предлагат лазерна епилация, която е идеално средство при по-тъмни косми по лицето. Процедурата е безболезнена и с по-дълготраен ефект, но и по-скъпа в сравнение с горепосочените методи.

И тъй като всички си стоим #ОтговорниВкъщи, ви съветваме да не бързате с фотоепилация или скубане на космите, а да пробвате първо с някои изпитани домашни средства.

Ето 3 домашни маски за премахване на нежеланото окосмяване по лицето:
маска за


#1. С желатин и мляко

Тази маска е подходяща за почти всеки тип кожа. Единствено не бива да се прилага при по-чувствителна или предразположена към акне, защото може да влоши състоянието. Става толкова лепкава, че е склонна да отлепи голяма част от нежеланите косми, както и да премахне черните точки. Може да се прави 1 път седмично.

Вижте още по темата в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Кети преди 3 години
Изпробвайте по няколко пъти всички видове маски и след като се убедите във високата им ефективност грабвайте пак Жилета.
3
1
 
7
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
най-добрата маска за муцуната е 25 кубика спермолин от млад мъж, получен при добри обстоятелства.Изчиства не само ли;ето, но и душата!Опитайте ...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С помощта на съпруга.
1
0
 
7
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Домашна маска за лице против бръчки:2 с.л. хума1 с.л. лимон1 с.л. кисело мляко1 с.л. медПърво, почиства се лицето с мицеларна вода (най-добре) или с розова вода. Съединяват се, първо, хумата, след това мед, после парченце лимон и накрая киселото мляко. Разбърква се до постигане на хомогенна смес и се нанася.:)