Ползите от алое вера върху лицето

Гелът става за домашни маски при различни проблеми
3 май 2020 20:22, Иванка Гъркова
3
Ползите от алое вера върху лицето
Снимка: Pixabay

Алое вера е смятано за "растение на безсмъртието" от древните египтяни. Те са го използвали както за разкрасителни процедури, така и като лек за много здравословни проблеми. Гелът от месестите му листа се използва като хранителна добавка и е съставна част от различни козметични средства.

Растението се смята за естествен антиоксидант, който помага на кожата да се справи по-лесно със свободните радикали, които я разрушават. Гелът, извлечен от алоето, има още антибактериални и противогъбични свойства. В него има доста витамини, минерали и ензими, благодарение на които кожата е по-млада и блестяща.

Кои са най-големите ползи от гела от алое вера за вашето лице?

Гъстата смес, която може да оберете с лъжица, разцепвайки едно листо от алое вера, успокоява възпалената и сърбяща на места кожа. Също така прочиства клетките от токсини, като същевременно овлажнява и омекотява.

Овлажнява кожата

По време на изолация, най-вече от честото миене и въздуха вътре, кожата може да се изсуши и да стане по-чувствителна. Гелът е чудесен овлажнител, който може да използвате няколко пъти седмично, без да се притеснявате, че омазнява.

Антиоксидантите в растението спомагат за регенерацията на кожата на лицето и задържат влагата в клетките за по-дълго време.

Вижте още по темата в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
И най-вече, че се използва за всякакъв тип кожа. :)