8 подаръка, които носят лош късмет

Така например, смята се, че не е хубаво да се подаряват часовници
10 май 2020 19:21, Михаела Лазарова
29
8 подаръка, които носят лош късмет
Снимка: Istock

Подаръците са хубаво нещо. Получаваме ги и ги поднасяме, с повод или без. Но рядко се замисляме, че някои от изненадите могат да донесат лош късмет. Така например, смята се, че не е хубаво да се подаряват часовници, чадъри, гребени, огледала, календари, чанти и портмонета, ако в тях не е поставена монета, свещи. Какво друго да избягвате да подарявате?

Опал

Не подарявайте опал, нито просто като камък, нито инкрустиран в бижута, освен ако човекът, на когото го поднасяте не е роден през октомври. В противен случай ще донесе лош късмет.

Обувки

Подарявали сме и на нас са ни ги поднасяли като подарък, но е добре да ги избягвате като изненада към някого. Смята се, че ако подариш обувки, човекът ще се отдалечи по някакъв начин.

Внимавайте с избора на цветове

Цветът, в който се поднася подаръкът също е от голямо значение. Черното носи лош късмет, без значение дали е предмет или дреха. Избягвайте книгите и тефтерите с червени корици, защото червеното е и цвят на гнева, неразбирателството и може да прекъснете приятелството си с този човек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Tattoo Dick преди 3 години
Мише, а на късмет ли е да си подариш "цветето" на някой? Почти съм сигурен, че някъде си публикувала обширна статия за това, но понеже не ми е попадала, да те питам - твоето "цвете" кой го откъсна?
3
2
 
11
 
! Отговори
Само се опитай преди 3 години
Само пробвай да поднесеш на жена си за рождения й ден една обикновена точилка и да й кажеш: "Мила, бях решил да ти купя скъп парфюм, но разбрах, че в Тайланд се счита, че такъв подарък носи лош късмет."Да видим дали ще се зарадва или ще счупи точилката в гърба или главата ти?
2
0
 
13
 
! Отговори
роза преди 3 години
Всичко това са бабини деветини и ви съветвам да не им вярвате!Те само затрудняват и без това трудния ни живот!
1
1
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ко?!! Ко, речи?!