За по-здрава и хидратирана кожа на помощ идва витамин К

Вижте кои са основните му ползи
12 май 2020 21:50, Иванка Гъркова
7
За по-здрава и хидратирана кожа на помощ идва витамин К
Снимка: Istockphoto

Приемът на добавки е от голямо значение за здравето на кожата, ноктите и косата. Сега повече от всякога те се нуждаят от подхранване, защото заради по-стриктната хигиена по време на изолация стават по-сухи и и загрубели.

Витамин К е една от хранителните добавки, която трябва да използваме докато си стоим #ОтговорниВкъщи. Той може да помогне за регенерацията или намаляване на възпалението в кожата около устата, която става по-чувствителна заради контакта си с материала на предпазната маска.

„Когато търсим витамини за грижа за кожата, най-често се сещаме за C, D и E, но според проучванията, 99 от всеки 100 души могат да имат недостиг на витамин К. Все повече доказателства сочат жизненоважната роля, която той играе за засилване на имунната система“, обяснява пред Ellle Сабир Дайа от Victoria Health.

Какво представлява витамин К?

Той спада към групата витамини, които обикновено се използват за заздравяването на рани. Среща се под две форми – К1 (филохинон) и К2 (менахинон). Първият се съдържа в зеленолистни зеленчуци, докато вторият се открива във ферментирали храни.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Източник:Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кожасъветивитамин К
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Не кой да е вит. К преди 3 години
Витамин К2 МК7 е този от който хоратя имат нужда. Другите лесно се набавят. МК7 има само в някои ферментирали храни и много трудно се набавя. Спомага за отстраняването на калцифицирането по кръвоносните съдове и като цяло за регулирането на калциия в тялото. И действа противо съсирващо за разлика от другите витамин К.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Витамините А и Е са основни за коса,кожа,а също и D и С,за кожа ,коса,кости,ноктиВитамин К също е необходим,но ако вземете таблетки,не прекалявайте,защото е опасно и съсирва кръвта.Витамин К е от съществено значение за образуването на кръвосъсирващия химикал протромбин. Той предотвратява вътрешното кървене и намалява менструалното течение. Жизнено важен е за правилната работа на черния дроб, както и за усвояването на калция в организма. Хиповитаминозата е опасна(!).
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 - вит Д се предписва при рахит, за ускоряване на срастването на счупени кости, за предпазване от кариес на зъбите, псироазис, остеопороза. За ковид19???
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за недостиг на вит К в аптеките, но има болести при недостиг, например Колит.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Витамин К е от съществено значение за кръвосъсирването и помага за вътрешното кървене и кръвоизливи.. Вит. Е забавя остарявато на клетките, ускорява зарастването на рани от изгаряния. Недостига води до болести като анемии, мускулни дегенерация. Естествените източници са лешници, бадеми, спанак, зелени листни зеленчуци, яйца, зърнени храни.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вит. К ли не се продава? Защото и вит Д изчезна от аптеките, да се спасим от Ковид 19.