Храни против стрес

Вижте кои са те
14 май 2020 22:07, Ивета Иванова
3
Храни против стрес
Снимка: Pexels

В днешно време повечето хора се оплакват, че са много стресирани. Една от причините в момента може да е пандемията от коронавирус, но забързаното ежедневие също ни кара да изпитваме тревожност. Ето с кои храни да преборите стреса, според "Psycom". 

Аспержи
 
Много проучвания доказват, че още през 60-те години на миналия век, хората, които са страдали от тревожност и депресия, имат недостиг на фолиева киселина. В аспержите се съдържа голямо количество от този елемент, който повдига настроението.
 
Боровинки
 
Когато сме стресирани и под напрежение, нашият организъм копнее за витамин С, който защитава клетките и помпа имунитета. А тези горски плодове са пълни с полезния витамин. Те са богати и на антиоксиданти, които също помагат да се отпуснем. А и са сладки - сладкото подобрява настроението, но по-добре да хапнем нискокалорични плодове, а не вредни вафли, пасти, торти и т.н.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: здравестресхрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Ям от 12 до 20 и съм веган. Еднъж-дваж-триж колко си искам. Нема капка стрес, спим по 3-5 часа на вечер и по цял ден се хилим като в детската градина. :}
2
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До Сънчо 22:00Ами като си лягам в един, в колко да ям? В 18?
1
3
 
1
 
! Отговори
Сънчо 22:07 преди 3 години
Наплюскайте се като *** в 10ч. вечерта и това ще ви помогне против стрес. Няма, ще сънувате кошмари.