Как да избираме слънцезащитен крем за лице?

Ето кои са предимствата му са кожата
21 май 2020 22:15, Иванка Гъркова
2
Как да избираме слънцезащитен крем за лице?
Снимка: IStock

В края на май слънчевите лъчи навън са много силни и могат да причинят изгаряне. Повечето от нас тепърва излизат от социалната си изолация и все още не са събрали достатъчно тен. Ето защо трябва да направят плавен преход и да излагат тялото си постепенно. Необходима е и подходяща слънцезащита, особено за лицето, чиято кожа е раздразнена заради носенето на предпазни маски.

Много хора смятат, че като не ходят на море или планина, не им е необходима слънцезащита, но истината е, че кожата изгаря и при градски условия. Така лицето, ръцете и други открити части от тялото могат да се зачервят, което носи със себе си неприятни последици.

Има два вида лъчи – UVA и UVB. Първите са с по-голяма дължина на вълната. Те са основните виновници за потъмняването на кожата, но и за образуването на бръчки и други белези на преждевременното стареене на кожата на лицето. UVB пък са по-къси, но носят по-голям риск за кожата на тялото. Те причиняват изгаряне и рак.

Как да изберете слънцезащитен крем за лице?

Преди да отидете в магазина за козметика, трябва да сте наясно с вашия фототип. Ако имате по-светла кожа, това означава, че задължително трябва да потърсите крем, който е с по-висока защита, защото изгаряте по-лесно в сравнение с останалите. Що се отнася до фактора на продукта, който да ви предпази, той може да варира от 2 до 50+. Хората с по-светъл фототип е добре да ползват SPF 30.

Когато разглеждате различни слънцезащитни кремове за лице, разгледайте добре етикетите им. Най-добрият вариант е да си купите продукт, който предпазва от вредното влияние на UVA и UVB лъчите.

Друго важно нещо, на което да обърнете внимание при избора си, е водоустойчивостта на продукта. За лятото кремът за лице задължително трябва да е такъв, защото човек се поти и може да отиде на море или басейн, където да намокри лицето си. Затова е добре да потърсите крем, който издържа на вода и влага поне между 40 и 80 минути. Така, когато излизате навън, ще сте сигурни, че за известно време кожата ви е защитена.

Преди да отидете на касата, задължително погледнете срока на годност.

Кой помага от преждевременно стареене и се грижи за кожата като цяло вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв крем, вънка вали, стана средата на май още е 14 градуса, как ще го обяснят това затоплистите?