Компания ще вади от дъното на океана телеграфа на "Титаник"

От него корабът е изпращал сигнали за тревога
21 май 2020 05:30, Ния Христова
18
Компания ще вади от дъното на океана телеграфа на "Титаник"
Снимка: БГНЕС
В щата Вирджиния федерален съдия даде разрешение на американска компания да извади безжичния телеграф "Маркони" от дъното на океана, с който потъващият кораб "Титаник" е изпращал сигнали за тревога, съобщи Асошиейтед прес. 
 
Съдия Ребека Бийч Смит прие аргументите за историческата и културна значимост на телеграфа, който съвсем скоро ще бъде унищожен в разлагащите се останки на кораба. Смит смята, че спасяването на телегпафа "ще е принос към наследството на неизлечимата загуба на "Титаник", на оцелелите и в памет на онези, загубили живота си при потъването му".
 
Съдия Смит е военноморски юрист и гледа делата във федералния съд, свързани с "Титаник". През 2000 г. е било взето решение, което забранява отделянето на каквато и да било част от останките от потъналия кораб. Решението на съдия Смит променя тази забрана. 
 
Решението на Смит е голяма победа за компанията Ар Ем Ес Тайтаник Инк., официално призната от съда за "спасител" на артефактите от "Титаник" .
 
Корабът потъва по време на пътуване от Англия до Ню Йорк през 1912 г., след като се удря в айсберг. На борда е имало 2208 пътници и екипаж, от които оцеляват едва 704 души. 
 
Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ, която представлява обществения интерес, яростно се противопоставя на мисията, планирана от компанията Ар Ем Ес Тайтаник Инк. От службата са на мнение, че телеграфът се намира измежду тленните останки на повече от 1500 души на дъното на Атлантическия океан и нищо не бива да се мести там.
 
Археолози също оспорват изваждането на телеграфа. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да поправя конспиратора в коментарите.Корабите "сестри" са три. Третият е Британик и той е същият като Титаник. Олимпик наистина е построен първи, но има конструктивни различия, някои от тях се виждат и с просто око. Британик е потопен през първата световна до Гърция и е на малка дълбочина, а Олимпик е нарязан за скраб през 30-те. Ако не беше трагедията, нямаше и да сме чували за тези кораби, които са били доста за кратко най-големите кораби в света.
14
3
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
ТИ ЯВНО СИ ОТ ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ПЛОСКАТА ЗЕМЯ! Както казва големият Станислав Лем,,Докато не почнах да ползвам интернет,не знаех че на света има толкова ***"
13
3
 
9
 
! Отговори
На $ериозно преди 3 години
Титаник е потопен от клюноносците, с цел създаването на най-големият талмудски картел за всички времена - ФЕД. Отдавна се знае, че лично Джей Пи Морган Чейс е поръчал да думнат и потопят Титаник, за да убие двамата сенатори от финансовата комисия, които са били против ФЕД още от 1910г. - Изидор Щраус и Бенджамин Гугенхайм. Самият факт, че юдейското котило Холивуд направи пропаганден филм за "Сблъсъка с айсберг", точно както правят пропагандни филми за "Холоко$та", е още едно доказателство.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоткиКоординатите, които съм дал водят до статия със снимков материал на двата кораба, на пробойната от катера и как се строят един до друг. Това не е измислица. Търсете в Гугъл: За това, което наистина се случи с Титаник
11
0
 
2
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До АнонименА чувал ли си за книгата "Крушението на Титан", написана 14 г. преди потъването на Титаник и описваща катастрофата с шашкаща точност и детайли? В смисъл... няма много общо с твоята тема, а може и да има? Може тези застрахователни измамници да са ползвали книгата за разказа си? Ако това което казваш е истина де.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Компания ще вади от дъното на океана телеграфа на "Титаник"За всичко това са знаели само няколко човека... Накрая един от тези хора от персонала разкрива всичко. Във въпросният филм "Titanic - The Ship That Never Sank" дават как персонала гледа с ужас кораба преди да тръгне, защото са знаели че ще потъне. Виновникът за всичко това е собственикът-евреин Дж. П. Морган.
9
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
сори че ти прекъснах разказа, интересен е!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Написаните коментари отдолу нагоре са разказ. Без коментар 6. Търсете в Гугъл: За това, което наистина се случи с Титаник
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И така, това, което се случва е нещото, което сме наблюдавали много пъти в нашата история. Всичко се прави за пари... :'( Корабът представян за Титаник, всъщност е повреденият Олимпик. Истинският Титаник плава успешно години след инцидента... Разбира се крайната цел на евреина е изпълнена. Запазва здравият си кораб и прибира застраховката от "Титаник". Айсберг не е имало... Всичко е било само камуфлаж.
6
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
а защо амеркиански съд се произнася относно британски кораб?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е замаскирано до степен, в която няма да се усетят простите хора - достатъчно, за да отпътува живият ковчег без никой да не разбере.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже е ясно, че това рано или късно ще се случи с кораба, собственикът решава да вземе предварително парите. И тогава става подмяната на повреденият Олимпик и току-що завършеният Титаник. Единственото, което трябва да се направи, е да се сменят надписите и мебелите - което става точно за 1 седмица. Така счупеният Олимпик е представен за чисто новият Титаник. Всичко се изпипва - лъскава боя, гирлянди, празници, гости, развълнувани пътници.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се агентите казват, че те не могат да застраховат кораб-развалина, тъй като нанесените щети от катера по корпуса на кораба са очевидни. Олимпик не получава застраховка. Това разбира се е кошмарна новина за собствениците, тъй като губят самосвали пари... Ако нещо се случи на кораба докато е в океана, остават с пръст в уста, освен това, трябва да плащат и лични щети на роднините на загиналите, тъй като няма застраховка и никой няма да даде пукнат долар - компанията ще бъде разорена.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава в един злощастен ден Олимпик се сблъсква с военният катер Hawke който му отваря доста голяма пробойна. Избухва пожар. Корабът се поврежда - нанесени са както става ясно по-късно - непоправими щети. В последствие всички виждат и знаят, че Олимпик е повреден. И понеже винаги, преди един кораб да се пусне на дълго пътуване бива оглеждан от застрахователи, същата участ не подминава и Олимпик.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко тръгва от строежа на кораба. Това, което не се съобщава на публиката, е че в Белфаст редом с Титаник, се строи и негов кораб-близнак - Олимпик. Корабите се строят рамо до рамо както виждате на по-долните снимки: Всъщност Олимпик е първият построен кораб и се явява по-голямата сестра на Титаник ако мога да се изразя така. Тъй като Олимпик е завършен по-рано той се пуска в действие. И така всичко е окей - компанията печели пари от Олимпик, докато Титаник все още се строи.