Пипи Дългото чорапче на 75 г. - 10 любими цитата от книгата

Ето кои са те
21 май 2020 15:56, Ивета Иванова
10
Пипи Дългото чорапче на 75 г. - 10 любими цитата от книгата
Снимка: БГНЕС

 Пипи Дългото чорапче е една от първите героини, с които децата се запознават. Книгата за приключенията на червенокосото момиче с лунички, което живее във Вила Вилекула и ходи с два различни чорапа, е любима на много поколения.

На 21 май се навършват 75 години от деня, в който шведската авторка Астрид Линдгрен подарява на своята дъщеря Карин историята за Пипи. Поводът е 10-годишния рожден ден на Карин. Ето и някои от най-емблематичните цитати от книгата.
 
1. "Много е грозно да се лъже. Но понякога забравям това. Пък и как ще искаш от едно дете, чиято майка е ангел, а татко му — негърски крал, да казва винаги истината? Освен това ще ви кажа, че в Белгийско Конго няма нито един човек, който да говори истината. Там по цял ден лъжат. Започват в седем часа сутринта и продължават до залез слънце".
 
2. "То наистина не си заслужава — каза Пипи. -Големите хора никога не се забавляват. Имат само купища неприятни работи и глупави дрехи, и мазоли, и данък общоход".
 
3.  "Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериалът с Ингер Нилсон (момичето от снимката) е направо класика. Същите, мрънкащи срещу цитатите, и искащи цензура на книгата, да се замислят, че е писана като отговор на едни от най-големите расисти в историята - нацистите.
7
0
 
6
 
! Отговори
Толерастия преди 3 години
опитаите се да напишете цитат 1 във ФейсБук например или в Туитърне само ще ви изтрият ацаунта но може да ви арестуват за расизъм ето така се промени света .....
6
9
 
1
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
То не било Пипи, а вече е баба Цоцолана на 75 г. Ето как се променя приказката с годините...
5
12
 
5
 
! Отговори
Чоколин преди 3 години
Ние от Атака още от малки харесваме руските детски сказки.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време имаше пипи, сега пишат приказки за ***...
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
леле какъв расизъм се ръси от тази шведска авторка, сега ще наскачат 10-те малки ц.и.г.анчета и ще обявят книгата за ерес.
2
1
 
24
 
! Отговори
Дядо преди 3 години
Ами тя казва че баща и е НЕГЪРСКИ КРАЛ ! Сега вече не е ,защото било обидно !!! Шантава работа!
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чудесни цитати наистина. А едни *** преди време бяха поискали да цензурират книжката заради думите че китайците имали дръпнати очи.Лично мен ми харесва много как докато са на острова, обяснява на Томи и Аника как "страдат без енфие"