5 причини защо хората предпочитат смарт часовниците

Правят много повече от това просто да показват часа
27 май 2020 12:00, Александър Попов
15
5 причини защо хората предпочитат смарт часовниците
Хората често се шегуват, че живеем във времена, в които техниката става все по-умна, а човешкият интелект се е насочил в обратната посока. Без значение дали това твърдение е вярно, или е просто шега, безспорно днес може да се възползваме от редица технологични достижения. Те ни помагат да се справяме по-лесно с ежедневните задачи, пестят излишни усилия и ценно време. Едно от тях са именно смарт часовниците.
 
Ако сте традиционалист и сте свикнали да държите луксозен механичен часовник на китката си, вероятно ще се запитате струва ли си да го замените с високотехнологична джаджа. В тази статия ще ви дадем 5 причини защо струва да инвестирате в смарт часовник. Вижте кои са те:
 
1. Прави много повече от това просто да показва часа
 
От началото на своето съществуване, часовниците са преминали през много и различни метаморфози. От първите слънчеви часовници, през джобните им варианти, до съвременните ръчни часовници. Въпреки това, основната им функция винаги е била една и съща - да следят и показват колко е часа.
 
Смарт часовниците са поредният нов етап от това развитие, с тази разлика, че те предлагат изобилие от функционалности, които надхвърлят в пъти възможностите на класическите часовници. За част от тях ще ви разкажем в следващите редове.
 
2. Позволява бързо да отговаряте на съобщения и обаждания
 
Повечето хора днес имат забързано ежедневие и често им се налага да балансират между работата, семейството и още куп важни задачи. Смарт часовниците са верен помощник, който ви позволява бързо и лесно да виждате съобщенията си и да отговаряте на повиквания. Така не се налага постоянно да сте с поглед вперен в телефона или пък да ровите в джобовете на якето или чантата, за да намерите звънящия телефон. Може би първоначално ще ви изглежда странно, ако говорите на часовника си, но ще свикнете. Нека не забравяме, че имаше времена, в които да говорите на слушалки не беше популярно и околните си мислеха, че си говорите сами.
 
3. Вижте известията от социалните си мрежи
 
Социалните мрежи са една неизменна част от живота на съвременния човек. Те ни помагат да комуникираме с хора от близо и далеч. Проблемът е, че често можете да прекалите с времето, което прекарвате онлайн, което е неприятната част.
 
Имате възможността да настроите смарт часовника да показва известията ви от социалните мрежи. По този начин, ще виждате само нещата, които са важни и няма да губите излишно време в скролване, както обикновено се случва, когато проверите новостите от телефона си.
 
4. Помага ви да бъдете по-активни
 
Здравословният начин на живот непременно е свързан и с достатъчно физическа активност. Затова много хора се насочват към спортните зали и фитнесите, където да се отдадат на тренировки. За да запазите мотивацията си за по-дълго, препоръчително е да следите своя прогрес.
 
Със смарт часовниците имате множество разнообразни опции, които ще ви помогнат - измерване на пулса, времето, прекарано в тренировка, изгорените калории и т.н. Водоустойчивите модели дори позволяват да плувате с тях и да проследите постиженията си. Може да обобщим, че умните часовници са много полезни, когато искате да влезете във форма или вече водите активен начин на живот.
 
5. Стилен аксесоар
 
Още едно от нещата, по което смарт часовниците не отстъпват на традиционните такива, е разнообразието от модели. На пазара ще откриете както спортни модели, подходящи за хора, които харесват да спортуват и да се забавляват на открито, така и елегантни модели с изчистена визия и луксозно излъчване, подходящи за бизнес срещи и специални събития.
 
Това бяха 5 убедителни причини защо си струва да се доверите на новите технологии и да изберете смарт часовник. Както сами може да видите, той има редица предимства, които ще ви бъдат от полза в ежедневието. Така че, ако сте готови да разширите колекцията, заложете на нещо, което е смарт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: смарт часовник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дали пък скоро бутафорните 'технологични' компании няма да измислят и смарт огърлица, смарт обици и смарт колан хахах? не бих дал и стотинка за подобни недоразумения, отделно че са фундаментално телефони за ръка, а не часовници; часовника затова е часовник - показва часа и възможностите на човек
12
3
 
1
 
! Отговори
Веселин Бенев преди 3 години
Преди си мислех, че това е поредната технологична играчка. После много ми харесаха, но като цена бяха доста скъпи. Като си взех смартфон Samsung, в него бе инсталирано приложението Samsung Wearable и исках да си взема техен умен часовник. Разума казва не, сърцето - да.Тази година купих и не съжалявам: оказа се полезна придобивка, отколкото очаквах.Истината е, че там, където отчита крачки, имайте предвид движения.
11
0
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Хората предпочитат смарт часовници, защото 99,9% от населението са консуматори, а останалите 1% управляват тези 99%.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инат си ВМС водите ползи, но не с за всички. Просто е продукт, за който има по-малка потребителска група. То и работещите са лежи 2 до 3%, но не са спрели да правят нови.
9
3
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Първо, нося си смартфон, който ми показва всичко.За какво ми е още една безполезна джаджа?Второ, ако ще си купувам часовник, искам да бъде като на астронавтите, например Омега.Вярно, по-скъп е от смарт часовник, но пък си заслужава.По-евтин вариант е от марката Касио, серията Casio G-Shock.Удароустойчив, водоустойчив, може да се гмуркаш с него в морето без проблем и да гледаш кога трябва да излезеш от водата.Това са единствените сертифицирани от NASA часовници!Другите са дрънкулки!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе друго си е механичния.....
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има голямо количество залежали умни часовници
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предбочитам класически самонавиващ се
5
5
 
1
 
! Отговори
м дааа до 3-ти преди 3 години
Точно с часовника , като си настроиш какви известия да получаваш е много по-лесно да не се разсейваш излишно, настройвам само обаждания от списъка с контакти и по този начин , пропускам постоянните обаждания за смяна на тарифин план и кабелна тв
4
12
 
9
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
свикнеш ли си е удобно допълнение, откакто го купих и телефона е на вибрация, не съм си представял що за стрес ще си спестя от звъненето и при получаване на смс, сега ми вибрира леко на китката и готово2. не се интересувам къде хвърлям телефона като се прибера, разговори и съобщения винаги мога да получавам/изпращам от часовника, 3.Безконтактно разплащане4.Като излизам да спортувам имам 150-200песни и GPS е няма нужда да нося и телефона.5.сутрешната аларма е не буди човека до мен
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам такъв часовник, но около три месеца след като го купих, спрях да го ползвам. Непрекъснато ме известява за нещо, не мога да се фокусирам върху нищо. В крайна сметка е за да ми служи, не аз на него. Прибрах го в едно чекмедже и забравих за него.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам три. Не успях да свикна нито с един. Грозни са, пречат, невероятно бързо им пада батерията и е мъчение да направиш на тях нещо повече от да погледнеш колко е часа. Фунциите за следене на здравето - съмнителни. Личи си че повечето потребители са като мен, тъй като пазарно са представени на 3% спрямо хората, които имат мобилен телефон...Имам си и колекционерски "Луч" от 1957-***. Сещайте се кое нося, когато съм с костюм?
1
0
 
22
 
! Отговори
Solar преди 3 години
Когато наистина ви е необходим часовник, да му свърши батерията.