Ягодова луна през юни, а как ще ни повлияе?

Пълнолунието може да видим на 5 юни
4
Ягодова луна през юни, а как ще ни повлияе?
Снимка: iStock

Само след няколко дни ще може да наблюдаваме явлението Ягодова луна. То ще се случи на 5 юни в 22:12 ч. и ще бъде в знака Стрелец. Интересното е, че то почти съвпада с лунното затъмнение, което ще се случи отново на 5 юни, което ще започне в 20:47 ч.

Астрономически Луната преминава през няколко различни фази. Когато е във фаза на пълнолуние, изглежда като голяма, кръгла топка в небето. В противовес на това, лунното затъмнение е това, което се случва, когато земната сянка блокира слънцето. През юни месец пълнолунието се нарича Ягодова луна, а произхода на името има много интересна история.

Коренните жители на Северна Америка са давали имена на всяко пълнолуние и често са ги обвързвали със събитията, които са се случвали по това време. Тази конкретна пълна луна се нарича Ягодова, защото е сигнализирала на племената Алгонкин в източна Северна Америка, че е време да съберат дивите ягоди.

Как ще ни се отрази това явление?

Това лунно затъмнение при пълнолуние ще ви накара да си помислите какво не знаете и да се чудите какво трябва да научите. Желанието за усъвършенстване ще проникне във всички области на живота ви, независимо дали искате да бъдете най-добрите в кухнята, или атакувате върха в професията си.

Относно отношенията ви с другите, явлението Ягодова луна може да предизвика някои сериозни разговори с партньора ви, в които да обсъдите накъде сте се запътили и дали имате бъдеще като двойка. В същото време Марс се намесва, за да внесе малко напрежение. Може да изпитвате трудности да намерите най-добрия изход от ситуацията, но не се отказвайте. Накрая ще бъдете възнаградени с успеха.

През това време ще усещате прилив на енергия. Постоянно ще искате да сте сред приятели, сред природата или да пътувате. За съжаление, професионалния живот ви пречи на личния и това може да ви накара да се чувствате нещастни. Подредете си добре задачите в офиса и ще усетите, че имате време за всичко.

Какво означава явлението и кога ще го видим пак вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Ами НЯМА Затъмнение
3
0
 
0
 
! Отговори
Винету преди 3 години
В бг явно има много коренни жители на Северна Америка и затова се обръща такова голямо внимание на това явление. Следващото пълнолуние през юли в Козирог, може би ще се нарича козя луна и всички с нетърпение очакват тълкуванията за влиянието му върху поведението на лунатиците.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никак как... Луната не се променя просто светилната хвърляна върху нея... това е нещо като пълнолунието ни влиаело... абе тя луната постоянно е пълна просто не е осветена цялата... аман от глупости
1
1
 
1
 
! Отговори
9 преди 3 години
Ще ни повлияе - Ягодово!