|
Лятото е тук, вече може да се пътува и много хора планират морската си ваканция. Ако отидете на море през юли и август, когато времето е най-горещо, има опасност да получите слънчево изгаряне на плажа. Сега всички са стояли повече време вкъщи, затова рискът е още по-голям. Ето и кои храни да хапвате, за да предотвратите слънчевото изгаряне, според британския "Cosmopolitan".
Ягоди, къпини, киви
Хубаво е да ядете повече плодове, богати на витамин С. През летните месеци заложете на ягоди, къпини и киви. Витаминът предпазва от изгаряне. Трябват ви около 100 грама ягоди или 1-2 кивита.
Картофи
Скорбялата в картофите намалява вредата от печенето на слънце. Не си купувайте чипс, залагайте на сладки картофи - те са по-полезни, имат бета каротин, който пази кожата, както и витамин С.
Зелен чай
Според проучване, ако пиете 2 чаши зелен чай на ден, намалявате риска от развитие на меланом. Но в него има кофеин, така че внимавайте да не се дехидратирате - пийте много вода.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
По публикацията работи: Ивета Иванова