Рецептата Dnes: Яйчено суфле

Много лесна и интересна рецепта
30 юни 2020 08:51, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Яйчено суфле
Снимка: Istock

Продукти:

45 г масло
3 супени лъжици брашно
¼ чаена лъжица горчица
225 мл прясно мляко
120 г сирене грюер или чедър, настъргано
4 яйца, разделени
 
Приготвяне:
 
Намажете формички за суфле с малко разтопено масло. Загрейте фурната на 180 градуса.
 
Разтопете останалото масло за суфлето в тиган на средна температура. В него добавете брашното и горчицата. Разбърквайте постоянно, за да не останат бучки. Добавете млякото на тънка струя, като разбърквате. Оставете сместа да заври, след което я оставете на котлона, докато започне да се стяга и втвърдява, като не спирате да разбърквате.
 
След като се сгъсти, намалете котлона. Добавете настърганото сирене, което сте избрали. Разбърквайте, докато се разтопи в сместа. Свалете от котлона. Разбийте жълтъците в отделна купа. Бавно излейте млечната смес в тях на тънка струя, за да не ги сготвите. Разбърквайте енергично през цялото време. Сложете сместа обратно на котлона, като добавите останалата млечна смес, отново разбърквайте постоянно. Свалете от котлона и оставете да изстине.
 
В чиста купа разбийте белтъците до пяна. Внимателно ги добавете към сместа с жълтъците. Разбъркайте нежно и бавно с лъжица, за да остане сместа пухкава. Разпределете сместа в подготвените формички за суфле. Печете за 20 минути в загрятата фурна. Сервирайте веднага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любимата рецепта на премиера.Правилно от нея са махнали суджука.