Следобедната закуска - полезна за косата

Ето защо
2 юли 2020 17:22, Ивета Иванова
4
Следобедната закуска - полезна за косата
Снимка: Pixabay

Заради социалната изолация, много хора признават, че хапват повече, тъй като са вкъщи почти през целия ден и обичат да ядат нещо, докато гледат сериали или телевизия. Това значи, че освен закуска, обяд и вечеря, по-често хората си позволяват и следобедна закуска, и като цяло - хапвания между основните ястия. Оказва се, че това изобщо не е нещо лошо. Ако залагате на правилните храни, хапването между основните хранения носи ползи на косата.

Защо?
 
Трихологът Анабел Кингсли казва пред британския "Cosmopolitan": "Храненето между основните ястия е много важно за косата. Енергията спира да достига до космените фоликули 4 часа след хранене".  Това значи, че 4 часа след хапване на нещо, съставките на хранителните продукти спират да бъдат доставяни до косата. Затова, ако искате косата да е здрава, яжте често, не залагайте само на 3 основни и големи ястия. "Косата е последната част от тялото, която получава ползи от храната и първата, която страда, когато менюто ни не е добро. Балансирана диета, която съдържа всички важни хранителни групи следователно, е много нужна", обяснява Анабел.

Какво да ядете?
 
Естествено, важно е да поемате полезни храни между основните хранения, а не сладкиши. Експертът препоръчва да хапвате крекери от кейл и киноа, оризови кексчета с пушена сьомга, круши, пуканки, тортила с гуакамоле.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: косаздравехранене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторът на фейлетона и редакцията изглежда са съзнавали, че такавадръзка клевета срещу трудещите се в София не би могла да бъде възпри-ета от читателите и навярно затова са се опитали езоповски да маскиратмислите си, като са представили, че главната героиня е видял първомайскатаманифестация в състояние на безсъзнание след злополука. С това обаче,положението не се изменя.
2
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Хахахах
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуканки?