Защо се зачервява лицето?

Вижте как да премахнете раздразнението на кожата
Обновена: 4 юли 2020 19:03 | 4 юли 2020 18:57, Иванка Гъркова
4
Защо се зачервява лицето?
Снимка: IStock

Зачервяването на лицето е често срещан проблем на кожата. Освен заради топлината навън, то се появява поради най-различни фактори. Може да се дължи на раздразнение на кожата или някакъв дерматологичен проблем. И тъй като понякога е трудно да определите сами какво ви е, се налага консултация със специалист и употреба на специална козметика.

"Лицето се зачервява, когато кръвоносните съдове се разширят. Това означава, че се увеличава притокът на кръв в кожата и ѝ придава по-червен вид", казва пред Glamour д-р Джошуа Зейхнер, дерматолог от Ню Йорк.

Ако откриете причинителя, то тогава лечението е много по-лесно, коментира той. Като посочва, че причината може да бъде неправилна грижа за кожата, себореен дерматит, свръхексфолиране, стискане на черните точки с пръсти и други.

Какво води до зачервяване на кожата?

1. Излагане на слънце

През лятото кожата много често може да бъде червена поради изгарянето ѝ заради вредните слънчеви лъчи. Въпреки че много хора не обичат да се мажат и не искат да имат по-мазна кожа, не бива да пропускат слънцезащитния крем или спрей. Той ще ги предпази от рак на кожата.

Според д-р Денди Енгелман, най-добре е да имате в чантата си поне овлажняващ крем с фактор 20, с който да мажете лицето си. Той трябва да е с формула, която осигурява защита от UVA и UVB лъчи, като не дразни чувствителната кожа.

Ако сте пропуснали слънцезащитата и лицето ви изгори, то веднага ще се зачерви и възпали впоследствие. Тогава трябва да използвате успокояващи продукти, които да овлажнят дермата и освежат кожата.

А какъв вид заболяване на кожата е Розацея, вижте в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради вярата в комунизма
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зачервява се, защото лъжете.
2
8
 
4
 
! Отговори
Православен преди 3 години
На мен ми се зачервява лицето ако Светлю се изпусне върху него. Аз се опитвам да го държа в уста докрая, но понякога го изпускам и става белята. Несъвместимост някаква с на Светлю семето. Дайте съвет, колеги!!!
1
4
 
5
 
! Отговори
90% българи: преди 3 години
за пръв път чувам че слънцето било вредно?! нали мангъров каза да ни напича слънцето. тиа американци пак ли лъжат по колко ви дават да ги пишете тиа статии?