Маските водят до обриви, как да се грижите за кожата през лятото?

Ето някои съвети
23 юли 2020 22:22, Ивета Иванова
8
Маските водят до обриви, как да се грижите за кожата през лятото?
Снимка: Pexels

 Заради носенето на маска в горещините, кожата на лицето може да страда. Естествено, не бива да оставяме маската вкъщи. Но все повече хора се оплакват, че получават обриви и ранички от носенето на маските. Ето някои съвети как да се грижите за кожата, които дават от "Teen Vogue".

Мийте лицето
 
Важно е редовно да миете лицето си, когато сте вкъщи и веднага, когато се приберете. Използвайте нежни и хидратиращи почистващи лосиони 2 пъти на ден, казва Шани Дарден, основателка на "Shani Darden Skincare". Д-р Джошуа Зайхнер, дерматолог, обяснява, че търкането, което предизвикват маските, може да разруши външния слой на кожата, което води до сухота и дразнене на кожата.  Маските попиват влажност, пот и мазнина, което също води до акне. Дарден обяснява, че ако кожата ви е раздразнена, може да заложите на алое  - то я успокоява. И може да намажете кожата на лицето с него, преди да сложите маската.

Перете маските редовно
 
Много е важно редовно да перете маските. Трябва да имате няколко, за да може да ги сменяте редовно и да изкачате изпраните да изсъхнат. Използвайте перилен препарат, който е без парфюм, ароматизатори и без багрилни вещества. Така ще избегнете кожни алергии. Не слагайте прекалено много прах за пране. Ако сложите много, молекулите от препарата могат да се закрепят върху влакната на маската, което ще подразни кожата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам астма и инфаркт и като я сложа на носа си и след 5 мин съм забелил очи. Не може бе хора...не ми стига въздух и това е. А как се кара колело с маска...не е истина, за велотест става дума и ме пита "доктора как си...има ли ти нещо"...?! Ми има ми... По-добре да съм умрял...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавам противогази по-добри от маски.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не нося маска,нямам обриви.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега не сме видели обриви от носене на медицински маски.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги пера въобще.Ползвам еднократна маска.Само докато пазарувам.За предпочитане онлайн.Какви обриви да имам.На открито няма на нареждане да се носят маски.На закрито има климатици.
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aми просто ги носете чисти бе хора. Как пък азиатците не се оплакват като не ги свалят изобщо?! Ама то пак е свързано с хигиената ...И отговорността. Затова и вируса не е проблем при тях