Как да превърнете любимия мед на Мечо Пух в здравословни барчета

Защото всеки от нас е мечтал да открадне едно от гърненцата на пухкавия герой
Обновена: 29 юли 2020 15:32 | 29 юли 2020 15:30,
6
Как да превърнете любимия мед на Мечо Пух в здравословни барчета

Да си признаем, често пъти всички ние мислено се връщаме в онзи сладникав спомен за отминалото детство, в което тревога бяха надрасканите колене, а безгрижието-наше призвание. И макар да свързваме най-хубавото време от живота си с незабравими преживявания, съществува само едно нещо, което наистина може да ни пренесе в бабината къща, където прекарвахме вълнуващите лета- вкусът на храната. И докато мислено си припомняте аромата на любимите гозби от детството, ви предлагаме една закуска, вдъхновена от любимото нещо за хапване на един от най-обичаните и лакоми анимационни герои от миналото и днес-Мечо Пух.

„Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед“, казва пухкавото мече.

Нека обаче не забравяме, че лятото дойде и съвсем скоро ще се наложи да се попечем под жаркото слънце, докато приятният морски бриз гали кожата ни в компанията на познати и непознати. Затова няма да прекаляваме със сладкия и невероятно вкусен медец, но пък за сметка на това спокойно може да отделим 20 минути, в които да запретнем ръкави в кухнята и да се подготвим за работния ден с една изключително лесна, енергизираща и здравословна закуска, която ще ни държи сити дълго време.

Здравословни барчета с мед и фъстъчено масло

Необходими продукти:

- 2/3 ч.ч. мед

-¼ ч.ч. кафява захар

-¾ ч.ч. фъстъчено масло

-2 с.л. краве масло

-3 ч.ч. овесени ядки по избор

Начин на приготвяне:

1.     Медът, кафявата захар, фъстъченото масло и краве маслото се смесват в дълбок съд.

2.     Съдът се поставя на котлона на слаб огън и се разбърква често, докато сместа се загрее.

3.     Горещата смес се изсипва при зърнения микс в отделен съд.

4.     След като всички продукти се разбъркат добре, изсипваме в тава, покрита с готварско фолио и пресоваме, за да получим равна повърхност.

5.     Тавата се поставя в хладилник, за да може сместа да стегне.

6.     Воаля!

Всички продукти, необходими за приготвянето на здравословната закуска, са налични и може да поръчате от сайта на shop.gladen.bg, който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети HIT. Онлайн магазинът доставя продукти в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв. доставката е безплатна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меда на бива да се загрява над 40-45 градуса защото губи всичките си ползи.Т.е. когато искате да разропите захаросан мед - това се прави при температура около 40C (а не да го варите на водна баня при 100C), същото важи и за чая - изчакайте да изстине и тогава добавете мед (ще отнеме повече време да се разтвори, но ще запази качествата си, а и горещия чай,както и всичко горещо за пиене и ядене може да ви докара фатални здравословни проблеми с хранопровода)
5
2
 
0
 
! Отговори
110кг мускули преди 3 години
захар и мед са отрова, дори меда щото е фруктоза може и да е по-вреден. заложете на свинско, телешко, пилешко, патешко, гъше и ще бъдете здрави!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво в "Воаля"?
3
0
 
1
 
! Отговори
здравоболно преди 3 години
загряваш меда и губи полезните си качества, ама за сметка на това пък добавяш захар /ама тя била кафява/.Към тия вашите "здравословни" рецепти винаги добавяйте и диабекан или нещо подобно от рекламите.
2
0
 
2
 
! Отговори
gg88hh преди 3 години
Това никак не изглежда здравословно.
1
2
 
7
 
! Отговори
Йори преди 3 години
-Мечо, в гората намерих много странен мед, с много странен вкус и около него кръжат много странни пчели.-А бе, Прасчо, това не са пчели, а мухи.