Съвети за по-бързо заспиване

Ето какво да правите за приятен сън
5 авг 2020 22:51, Ивета Иванова
7
Съвети за по-бързо заспиване
Снимка: Pixabay

Много хора се оплакват, че заспиват трудно, особено когато опитват да легнат навреме.

Фактори за това могат да бъдат стрес, напрежение заради пандемията от коронавирус, горещото време и т.н. Ако и вие сте уморени, но въпреки това се въртите в леглото с часове, има няколко неща, които могат да ви помогнат, според американския "Cosmopolitan".

Лягайте по едно и също време
 
Опитайте да си съставите график и да го спазвате. Гледайте да си лягате в един и същи час, дори през уикендите. Така ще заспивате по-лесно и бързо и ще се събуждате по-лесно. Сънят ви също ще е по-качествен.
 
Медитирайте
 
Може да отделяте време за медитация преди сън. Това ви успокоява, помага ви да релаксирате и сънят ви ще стане по-спокоен. Ако медитирате, вие не се разсейвате с електронни устройства, заглушавате тревожните мисли и организмът освобождава стресовия хормон кортизол.
 
Не яжте преди лягане
 
Избягвайте да ядете преди лягане. Това може да доведе до гастроезофагеална рефлуксна болест или лошо храносмилане, което пречи да заспите. Ако хапвате преди сън, на сутринта ще бъдете уморени, защото няма да сте спали дълбоко. Все пак, ако сте много гладни, преди лягане може да хапнете някои от следните храни - бадеми, киви, мазна риба, орехи, бял ориз. Що се отнася до напитки, заложете на сок от вишни, чай с маракуя или чай от лайка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: здравесънзаспиване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Секс преди заспиване много помага, ама няма с кой...
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1, щях и аз това да напиша - 1-2 ракии, а може 1-2 чаши вино, и ще спиш като къпан. Някои може и да ме упрекнат, че пиенето на алкохол е вредно, особено ако се употребява всяка вечер, но в такива ограничени количества това въобще не оказва влияние върху организма. Дори виното е полезно в такива случаи. Така или иначе начинът на живот на всеки от нас, почти на всеки, не бих казал, че е образец за качество и да е правилен. Най-вече със стресът в ежедневието ни, изкуствените храни и т.н.
1
0
 
9
 
! Отговори
комисар Монтал Банов преди 3 години
Две стъклени упойки от по 100 грама и спиш като бебе !