4 ползи от кокосовата вода

Ето кои са те
7 авг 2020 21:55, Ивета Иванова
4
4 ползи от кокосовата вода
Снимка: Pexels

Знаменитостите и уелнес специалистите все по-често залагат на пиенето на кокосова вода. Тази напитка е вкусна и утолява жаждата, но може да донесе ползи и за визията ви. Кокосовата вода действа дборе на кожата, тъй като е богата на витамин С. Ето защо да я използвате, според американския "Cosmopolitan".

1. Увеличава производството на колаген
 
Колагенът е протеин в кожата, който прави кожата да изглежда по-мека и еластична. С напредването на възрастта, продукцията на колаген намалява, което води до поява на бръчки. Колагенът допринася и за това кожната бариера да бъде по-здрава, което е много важно, ако се податливи на обриви, зачервявания и т.н. Витамин С, който влиза в съдържанието на кокосовата вода, стимулира производството на колаген и помага кожата да е по-здрава.
 
2. Хидратира
 
Хидратацията е много важна за поддържането на здрава кожа. Дехидратираната кожа изглежда суха и уморена, по нея повече си личат бръчките и петната и порите изглеждат по-големи отколкото са. Кокосовата вода е чудесен начин да хидратирате кожата, особено след тренировка. Тя ви снабдява с натрий и калий - елементи, които губите, докато се потите по време на тренировка. Те са ключови електролити, които хидратират и помагат да поддържате флуиден баланс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: здравекокосова вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Най много пък помага на търговците.
3
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Добре ме разсмя, анонимен 1.
2
0
 
4
 
! Отговори
Палма преди 3 години
От левия кокосов орех е по полезна, от колкото от десния.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Действа разхлабващо, това е тропическият еквивалент на компот от сини сливи, може да се види нагледно във филма "Корабокрушенецът"