Алкохолни питиета, вредни за кожата

Вижте кои са те
14 авг 2020 18:06, Ивета Иванова
6
Алкохолни питиета, вредни за кожата
Снимка: Pixabay

Алкохолните напитки може да влияят зле на кожата, предупреждават от британския "Cosmopolitan". "Препиването може да доведе до възпаления, зачервявания и поява на спукани капиляри", посочва Сам Бънтинг, експерт по грижа за кожата в Лондон. Освен това, алкохолът дехидратира, тоест прави кожата суха, опъната и потъмняла. Може да стане и подпухнала, особено в областта под очите.

Ето кои питиета са най-вредни.

Бяло вино
 
Бялото вино води до тежък махмурлук, но не е полезно и за кожата. То е пълно със захар, което води до системно възпаление, а това пък води до увреждане на клетките и по-бързо стареене на кожата, обяснява експертът.
 
Мохито
 
Свеж летен коктейл. За съжаление, мохитотата също са пълни със захар, което значи, че ускоряват процеса по стареене на кожата. Освен до поява на бръчки, захарта води и до акне, тъй като повишава нивата на инсулина в кръвта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, но предпазват от инфаркт и вируси.
4
3
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Бяло виноСладките и полусладките вина, каквито и да са - червени, розе, бели водят до тежък махмурлук! Причина - технологията на производство! Остава недоферментирала плодова захар, алкохолния процент се докарва изкуствено с долнопробен спирт от което и махмурлука! Някога много някога осъдиха австрийски винари заради доправяне на виното с антифриз!
3
3
 
3
 
! Отговори
ТКП преди 3 години
Плиткоумни статии насочени към умствено недоразвити кокошки, съвкупно са по-вредни от потенциалните кожни проблеми настъпили вследствие употреба на алкохол.
2
3
 
5
 
! Отговори
Екокожа преди 3 години
Много са вредни, особено ако се олееш.
1
7
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
Пълни глупости.