Как да отслабнете лесно и здравословно?

Съвет, базиран на научно изследване
23 авг 2020 22:45, Екип на Tialoto.bg
5
Как да отслабнете лесно и здравословно?
Снимка: iStock

Отслабването е физическо и психическо предизвикателство. Изискват се много усилия за намаляване приема на калории, постоянното им броене и устояване на различни изкушения. Решението да намалите теглото се взима лесно, но не всеки успява да следва правилата , които сам си е наложил. Причините за това са много, ала учените са установили нещо много  интересно, което ще ви помогне по-лесно да се придържате към своя здравословен и диетичен план.

 
Яжте сами
 
Да, правилни прочетохте. Ако искате да спазвате своя режим с по-малко усилия, по-добре хапвайте сами. Скорошно изследване, публикувано в американското списание „Клинично хранене“, разкрива, че поемаме повече калории на масата, когато сме в компанията на приятели и роднини. Когато ядете в социална среда има голяма вероятност да сте повлияни от избора на храна на останалите край  вас и да забравите своите фитнес цели.
 
Изследването
 
В изследването учените са анализирали 42 проучвани, свързани със социалното хранене, които показват, че човек консумира по-голямо количество храна, когато е в приятна компания, тъй като прекарва повече време на маса, през очите му минават повече изкусителни храни и наслаждавайки се на прекарваното време, е по-склонен да наруши режима си.
 
Изследванията обаче не дават информация дали подобна закономерност важи, ако хапвате с непознати или хора, които не са ви близки.
 
Изводът
 
Ако искате стриктно да следвате своя хранителен режим , по-добре яжте без да се разсейвате и сами. Също така, за да улесните спазването му можете предварително да си подготвяте храната. А, за да овладеете пристъпите на глад правете следното:
 
Пийте една чаша вода 20 мин преди хранене – тя ще напълни стомаха ви и ще разберете дали всъщност сте гладни или жадни;
 
Дъвчете бавно и по-дълго – изисква време мозъкът да изпрати сигнал до стомаха, че тялото е сито. Дайте му го!
Започнете с най-леката храна! Започвайте яденето си със супата или салатата, за да напълнят стомаха и след това преминете към основното.
 
Не яжте и не пийте паралелно! Течностите разреждат стомашната киселина, която е отговорна за раздробяване на храната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 3 години
Ok
1
2
 
14
 
! Отговори
Lissa Mishpeka преди 3 години
Трябва ми жена за уикенда,имам две кофи чушки за белене