Фасул, авокадо... От кои плодове и зеленчуци дебелеем?

Някои са полезни, но доста висококалорични
25 авг 2020 19:25, Екип на Tialoto.bg
11
Фасул, авокадо... От кои плодове и зеленчуци дебелеем?
Pixabay

Постоянно чувате, че трябва д хапвате повече плодове и зеленчуци, за да зареждате тялото с витамини и други полезни хранителни вещества и да поддържате тялото си във форма. Не забравяйте обаче, че всяка храна в по-големи дори води до обратен ефект. И ако сте на хранителен режим, внимавайте при консумацията на следните полезни продукти:

Фасул и бобови изделия
 
Бобовите изделия съдържат голямо количество протеини и хранителни съставки. Но една чаша от тях има около 227 калории, което ги прави доста неподходящи за диети със занижен прием на калории.

Царевица
 
Царевицата е храна с висок гликемичен индекс, която може да повиши нивата на кръвната ви захар, в резултат на което ще огладнеете много бързо. Ако искате да останете сити, избягвайте този продукт.
 
Авокадо
 
Технически авокадото е плод, макар че му липсва типичната сладост и фибрена текстура. То е богато на полезни мазнини и затова е доста калорично. Едно голямо авокадо съдържа между 330-350 калории. Броите ли си калориите, хапвайте авокадо в много малки дози.

Сушени плодове
 
Сушените плодове са доста по-богати на калории от пресните. Така че дори малко количество, добавено към салатата или киселото ви мляко, може да ги направят не особено подходящи за режима ви.
 
Още за плодовете и зеленчуците от които дебелеем четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелее се от всички плодове и зеленчуци, които ядем с чували. Ако ядете с мярка, от нищо не се дебелее.
5
2
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
***, бобовите разстения са наричани супер храни, какви глупости сте написали/копирали, че от боб се пълнее (пълнее се от калориен излишък)? Вие една чаша боб, ако я сварите, знаете ли какво количество се получава, че да внимаваме? То бива невежество, ама чак толква!1. Боба е ниско калоричена, обемна и високо засищаща храна.2. Съдържа голямо колочество фибри+белтъчини.3. Вие сте ***!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
От тия расли на кокал...
3
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
От тия расли на комал...
2
0
 
9
 
! Отговори
Kiril преди 3 години
Аз напълнях от алкохол. Спрях бирата и свалих 10 кила за месец. Без да променям храненето.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелее се от въглехидратите и скапаните трансмазнини умници такива. Фасула и сходните му култури имат високо съдържание на протеин и са подходящи за покачване на мускулна маса. Авокадото съдържа ненаситени мазнини и е изключително полезно за здравето ако не се прекалява. Много са ви слаби кулинарните статии !