8 съвета за справяне с умората

Ето какво да направите
26 авг 2020 20:06, Ивета Иванова
2
8 съвета за справяне с умората
Снимка: Pexels

 Много хора признават, че рязко губят енергия в средата на деня, най-често след обяда. Тогава те са демотивирани, изморени и не могат да се справят с ежедневните си задъжения. Ето няколко трика, с които може бързо да си възвърнете енергията и силите, ако и на вас това се случва често.

1. Протягайте се
 
Ако цял ден стоите на лаптоп или компютър, ставайте и се раздвижвайте по-често, не само веднъж на ден. Протягайте се, направете няколко леки упражнения и така ще имате енергия отново. Оставете за малко работата и ученето, за да не ви заболи главата.
 
2. Пийте вода
 
Може да сте уморени, защото сте дехидратирани. Много хора не пият достатъчно вода и бъркат жаждата с глад. Организмът не може да функционира добре без нужното количество вода.

3. Яжте нещо полезно
 
Когато са изморени и демотивирани, много хора хапват джънк фууд. Това още повече ще ви приспи. Хапнете нещо малко, което ще ви даде енергия - плод, плодово мляко, няколко парченца тъмен шоколад, енергийно барче, шепа ядки. От плодовете - банан или ябълка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: здравеумора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
съветник преди 3 години
Стига с тези съвети, де - да не сме страната на Съветите ?!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спортувайте три пъти седмично, ходете пеш, качвайте се по стълбите, лягайте си навреме. Готово, преборихте умората. Яжте по-малко, готово, преборихте и наднорменото тегло. Оп, да не ви прецаквам бизнеса на безбройните треньори, списания и диетолози.