5 грешки в обзавеждането на дома, пречещи на уюта

Сред тях е и липсата на фокусна точка
28 авг 2020 22:00, Михаела Лазарова
6
5 грешки в обзавеждането на дома, пречещи на уюта
Снимка: Istock

Начините, по които можете да подредите мебелите вкъщи, са много. Много са и грешките, които можете да допуснете. Те могат да помрачат уюта и удобството в дома ви. Ето няколко начина, по които не е препоръчително да подреждате мебелите у дома, ако искате повече уют.

Долепяте всички мебели до стената

Ако следвате тази демоде тенденция в аранжирането на мебелировката, уютът ще избяга от дома ви. Раздвижете пространството. Бъдете креативни. Дайте възможност на въздуха и енергията да преминават свободно през пространството. Опитайте да не се стараете да долепяте всички мебели до стените, освен ако не се отнася до гардероб, шкаф или дрешник, например. Останалото може спокойно да бъде раздвижено в пространството.

Липса на зони за разговори

За да бъде уютно едно жилище, в него задължително трябва да има обособени кътчета, в които да се сгушите с някого и да си приказвате. Този трик създава задушевна атмосфера, от която всеки дом се нуждае.

Липса на фокусна точка

Без значение за коя стая или помещение става въпрос, всяко място в дома се нуждае от фокусна точка. Това е телевизорът, ако се отнася до хола, или пък масата за хранене, ако се отнася до кухнята, а в спалнята фокусната точка е леглото. Тези фокусни точки, характеризиращи предназначението на всяко помещение, трябва да бъдат добре аранжирани, подобаващо акцентирани и забележителни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз знам само една грешка!Маломерно неотремонтирано жилище и липса на пари за качествени мебели!Трябва да си много голям бухал ,за да плащаш на дизайнер да те обзавежда.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да ми е уютно съм изринал всякакви дрънкулки от витрини и рафтчета, а книгите подредих на един стелаж в килера и така и дадох сметка че 2 шкафа са излишни и ги пратих за печката на село , телевизора с рутера ги закачих на стената и освободих още една мебел , Снимките на редих на един фриз(или както му се казва) на това декоративно "рафтче широко 10см обикалящо стаята на височина 2м и се оказа че холът е доста просторен.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството, че това съм го чел преди 10-15 години. Това са съвети за жилище с огромни помещения и много на брой стаи. Такива в България са пренебрежимо малко.
2
2
 
11
 
! Отговори
Фън Шуй преди 3 години
Кюлчетата се слагат в най-долното чекмедже, в по-горното - евраците, а в най-горното чорапите(и патлака).Чаршафа, с който си завивате *** е добре да има дупка, за да не се повдига, когато се изрежете яко.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
т.е. ако в хола липсва телевизор, в кухнята - маса за хранене а в спалнята - легло, то домът не е уютен? Гениално! Веднага се захващам да допълвам липсващите елементи.