7 причини да започвате деня с чаша вода

Премахва токсините
31 авг 2020 21:38, Михаела Лазарова
5
7 причини да започвате деня с чаша вода
Снимка: Istock

Най-честата рутина сутрин е свързана с посягане към чашата с кафе, за да се събудите. Това е погрешна стратегия, която е вредна за здравето, въпреки че много хора я възприемат като свой ритуал. Най-важната течност, от която има нужда тялото ви веднага след събуждане е водата. Пиенето на вода сутрин е изключително важно. То е жизненоважно, защото е не само полезно, а регулира редица процеси в организма.

Защо трябва да пием вода всяка сутрин след като се събудим?

Подобрява метаболизма

Пиенето на вода сутрин на гладно дава тласък на метаболизма. Изпиването на чаша вода на празен стомах ускорява обмяната на веществата и подобрява хормоналния баланс. Освен това прави храносмилането по-ефективно в следващите часове от деня.

Облекчава киселините и лошото храносмилане

Ако превърнете пиенето на вода сутрин след ставане ще се уверите в положителния ефект, който водата има върху храносмилането. Тя прочиства киселините от хранопровода и подготвя стомаха за закуската след това.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
И 77 причини да започвате деня с чаша ракия...
2
2
 
5
 
! Отговори
Krasimir mechinov преди 3 години
Секса е по добър от водата
1
2
 
6
 
! Отговори
м да а а преди 3 години
Аз не пия кафе и от доста време пия вода на гладно , като си фантазирам че ми помага да се събудя. Дядо удряше по една глътка ракия, а баба лъжица олио или милко св. мас - всеки имаше своя версия .