Кои са идеалните породи кучета за големия град?

Експерт разказва
6 сеп 2020 19:02, Петя Славова
15
Кои са идеалните породи кучета за големия град?
Снимка: БГНЕС

Президентът на Руската киноложка федерация (РКФ) Владимир Голубев посочи няколко породи кучета, които са идеални за жителите на градовете.

Голубев обясни, че нуждите на малките кучета са много различни от тези на хъски или алабай.

Уелско корги пембрук

"Затова изберете подходяща порода, която да се чувства комфортно в апартамент и няма да страда от липса на дълги разходки и активни дейности на открито", призова Голубев.

Шпиц

Сред най-подходящите породи за градския живот експертът от РКФ посочва уелско корги пембрук, пудел, дакел, уест хайленд уайт териер, френски булдог, мини шнауцер, английски кокер шпаньол, йоркширски териер, чихуахуа и немски шпиц.

Йоркширски териер

Сред предимствата на тези породи кинолозите инареждат енергичност, преданост, малък размер. Много от тях са лесни за обучение, а някои дори могат и без ежедневна разходка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко много дървени философи в тази тема. Добре,че са я пуснали,за да се съберете,мърморковци смешни.
11
0
 
2
 
! Отговори
Робокоп преди 3 години
Скоро няма ли да пуснат партида кучета и котки роботи?Не яде,не ***,лае само по команда,не трябва да се ваксинира. В апартамент само такова приемам.
10
3
 
2
 
! Отговори
KYDE e преди 3 години
Коргитата като на снимката са много готини, сега ще видя едно такова на клипче, ама никога няма да си купя да ми прави пакости.
9
4
 
6
 
! Отговори
HUMANN преди 3 години
Идеалното куче е на картинка или просто на клипче по ютюб. Всяко друго куче причинява неприятни миризми из целия вход, лай, стрес. А за по-лошите които хапят и дори убиват хора какво друго може да се каже освен да се унищожат като дефектна стока, а собствениците им - в затвора.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
градовете се напълниха с кучета и котки. навсякъде по блоковете кучешки лай и миризми от котешка пикня
7
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До До Кучемраз...викаш кучетата и котките са сърцевината на цивилизацията?..А тия дето са против тех да бегат в пустинята?.....е добре!..БАУ!..МЯУ!...смешно същество..
6
10
 
7
 
! Отговори
До Кучемраз преди 3 години
Забравил си да напишеш и точка 10, че мястото на кучемразите е някъде в пустинята, където ще бъдат единствените обитатели, далеч от кучета и котки, далеч от цивилизацията
5
5
 
1
 
! Отговори
Навални преди 3 години
антипутинските
4
11
 
17
 
! Отговори
Идеалната порода преди 3 години
Идеалната порода е, не дръжте куче в апартамент, садисти. Превръщате животните в доживотни затворници за да си удовлетворите нуждата някой да ви гледа с копнеж и да разчита за всичко на вас. По две разходки на ден, останалото време-в килията. Бързайте сега да ми обясните в големи детайли, как точно вашето куче прекарва по 16 часа на ден в парка и вие сте най-различните. Все едно нямам 15 съседа с кучета в блока, и не съм виждал какво точно се случва с тях.
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които собствениците им не ги изоставят и ако са големи са с надморници!!! Писна ни да газим в *** и уличните кучета да се множат!!!
2
10
 
19
 
! Отговори
ined преди 3 години
Най-подходящи в градски условия са кучета на картинка или снимка
1
7
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
аз съм известен като твърд кучемразец....Но ако се наложи ../все пак има и други около мен/,бих приел единствено Лабрадор.А маниаците по свирепите питбули,ротвайлери ,..и другите "бойни кучета" бих окошарил за известно време докато им мине мерака да свирепстват над останалите.