Видове доверие в една връзка

Доверяваме се на партньора си по няколко начина
16 сеп 2020 23:00, Илияна Николова
6
Видове доверие в една връзка
Снимка: istock

Щастливата връзка се изгражда върху взаимно доверие. Доверието е широко понятие и ние не го създаваме за кратко време. Много двойки мислят, че доверието е само един вид. Вижте 5 вида доверие, без които едни взаимоотношения не могат да бъдат пълноценни.

Сексуално доверие
 
Може би едно от най-търсеното във всяка връзка. Не всички партньори успяват да го изградят. Често, когато налице е сексуално неудовлетворение, те не разговарят помежду си за желанията си, не търсят професионална помощ, а прибягват до изневяра. Когато истината бива разкрита, пукнатините трудно се запълват.

Безопасна среда и за двамата, в която няма контролиращ партньор
 
Доверието се изгражда в атмосфера на безопасност и сигурност. Нараняването един друг, било то физическо или с думи, създава страх, който подкопава доверието. Контролиращият партньор прави така, че половинката да му няма доверие, да не е споделяща, търсеща съветите му. Вместо това тя се отдалечава.
 
Обич без скрити мотиви
 
Случвало ли ви се е да се съмнявате в коректността на половинката си относно емоциите, които изпитва към вас? Още един вид доверие, от което се нуждае една здрава връзка, е всеки да усеща, че е обичан заради това, което е като личност, че партньорът не се опитва да го промени, че няма скрити мотиви и интереси. Това може да включва семейно положение, финансови възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: връзкадовериелюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друг тип голямо доверие е и когато ви каже: Искам да ебба теб и сестра ти на тройка!
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
връзката между читател и списвач за турска медия смятате ли я ***???