5 знака, подсказващи тревожност във връзката

Безпокойството в отношенията може да влоши усещането за щастие
18 сеп 2020 23:00, Илияна Николова
15
5 знака, подсказващи тревожност във връзката
Снимка: istock

Когато обичате някого и ви е грижа за него, вие се притеснявате за връзката си, искате да я запазите. Това предизвиква тревожност, безпокойство, което е напълно нормално. Всеки се тревожи и притеснява за хората, които обича по всякакви причини. 

Когато обаче се появи натрапчива тревожност във връзката, това е негативен сигнал, че нещо дълбоко в отношенията ви куца. Безпокойството във връзката може да се окаже отровно, опасно и да съсипе отношенията между вас и партньора ви. А може и да е продиктувано от нечестни отношения, които са ви накарали да изпитвате някои чувства, характерни за безпокойството, породено от токсични отношения. 
 
Ето 5 от най-типичните симптоми на безпокойство и тревожност във връзката, които не трябва да пренебрегвате. 
 
Гняв 
 
Някои връзки и бракове изобилстват от конфликти и неудовлетворени очаквания. В тези болезнени и негативно интензивни отношения е трудно човек да играе съществена роля в разрешаването на основните проблеми. В бурните отношения невинаги е лесно да откриеш пътя и начина. 
 
За да се справите с гнева е важно най-напред да си отговорите на въпроса от какво се страхувате. Какво ви плаши най-много в дадената ситуация. Отговорите на тези въпроси могат да ви отворят очите и да ви помогнат да спрете да реагирате на трудностите с гняв. Враждебността към партньора много често е симптом на премълчани чувства, неизказани мисли, спотаена мъка. С натрупването на тези чувства гневът напира все повече. 
 
Несигурност 
 
Несигурността е тиха форма на безпокойството. Дълго време вероятно ще се чудите какво ви има или какво се случва с връзката ви, докато осъзнаете, че всъщност сте несигурни както в нея, така и в партньора си. Несигурността е мощен фактор за хронично недоволство, дори тласкане към изневяра. Ако тя вече се е случила или дори е била само в мислите на партньора ви, несигурността ви обзема и не можете да се отървете от нея. Става все по-силна и превзема мислите и действията ви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
20-годишен преди 3 години
Абе, вие коментиращите как стигате до частта със секса?Само ли си идва или трябва да го търсиш?
7
3
 
0
 
! Отговори
No connection преди 3 години
Нестабилната и "тревожна" връзка се характеризира с лаг, загуба на пакети и забиване. Затова си го преместете (рутера) на друго място.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно е приятелю всеки ден да пиеш кафета разходки магазини лоби бар.Трудное и то че пък коктейла бил от теб аде бе значи ти го черпиш с бъди мери онзи му зор бре леле какво доживяхме в Люлин
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле колега ми то пък пълен смех от интернет може да си я провериш забравил забравил ми ония да пишат не могат ли де били само ти диктува и я имаш за другия път значи в нета има всичко може да се възстанови моментално а на тях им благодари и сметни що за приятели са бебенца ли има в тая държава
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето досега се питам какво това безумие бе хора.Оня ден искам на едни приятели една парола отказаха да мия да дат с извинието че я няма ли направиха понеже съм бил учен.Казвам ок и си я намерих от друг човек та зависта е голяма една парола господа срам пълен доверие да имаш върнах се назад във времето когато един казваше не знам не чух не видях леле ужас
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драд драд пак песимизам
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам никаква тревожност, от 3 години когато намираме двамата време клатя едно пичче 2 етажа над мен. Жена ми и я си има нкакъв тъпкач, пиччето и то си има гадже, даже искали да си купуват заедно апартамент. И жена ми я ебба зверската, но преди беше по 3-4 пъти на седмица, сега горе долу толкова на месец. Но и годините си минават, спада интереса!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тя спре да ви дава да й се изцъркате вътре или поне по нянките - това е много тревожно!