4 неща, които си заслужава да опитате още днес

Вижте ги
Спонсорирано съдържание | Обновена: 9 окт 2020 13:33 | 9 окт 2020 13:01, Александър Попов
4 неща, които си заслужава да опитате още днес
Снимка: Pixabay
Поемете си въздух, отпуснете се и помислете кога за последно опитахте нещо ново? Експериментирането несъмнено може да бъде обезсърчително. Непознатото ни изнервя по начин, който е трудно да се опише. Актът на напускане на зоната ни на комфорт ни поставя в уязвима позиция и хиляди въпроси, които преминават през главите ни. Питаме се: „Трябва ли да правя това? Мога ли да направя онова? Изглеждам ли глупав? Какво правя!?" Въпреки че може би не винаги се чувствате така, това е нормално - и е добре.
 
Твърде често оставяме страха от неизвестното да ни спре. Но изтласкването от зоните ни на комфорт всъщност е добро за нас. Опитването на нови неща не само ни помага да победим тези страхове, но също така ни позволява да разширим съзнанието си и да научим - както за казаното ново нещо, така и за себе си.
 
Няма нищо толкова запомнящо се като тръпката от ново изживяване. Всъщност, както съобщава TIME в разговор с психолога Рич Уокър, който детайлно е разгледал безброй спомени от събития: „Хората, които участват в различни преживявания, са по-склонни да задържат положителни емоции и да минимизират негативните, отколкото хората, които имат по-малко преживявания.“
 
Разбира се това не означава, че трябва да скочите от самолет, само за да имате ново преживяване (макар че не бихме ви обезкуражили). Излизането от зоната на комфорт може да се случи чрез предприемането на няколко лесни стъпки. Искате ли да чуете нашите предложения за неща, които си заслужава да опитате? Ето ги и тях:

ТРЕНИРОВКИ НА ОТКРИТО

Упражненията под открито небе стават все по-популярни и с причина! Тазгодишната социална изолация отвори очите ни за нови начини, чрез които да останем във форма, а от това имаме да берем само позитиви. Излезте навън преди прииждащият студ да е сковал земята… покарайте колело или пък пробвайте йога в парка. Гарантирано няма да съжалявате!

ЧИТАТЕЛСКИ КЛУБ

Основете читателски клуб в близкото ви приятелско обкръжение. Фиксирайте интересна непозната книга всеки месец и се събирайте на редовни сбирки, по време на които си поставяте за цел да обсъдите случващото се в четивото до определена глава. Това ще ви помогне да споделяте повече или пък да намерите нови интересни теми за разговор.

ГОТВАРСКИ КУРС

Запишете се на онлайн готварски курс. Не, почакайте! Попитайте ваш близък човек да ви проведе частни уроци. Така няма да се налага да гледате постоянно в монитора, а и може да се почерпите с ароматна напитка, която да повдигне настроението. В замяна на курса по готвене, можете да върнете жеста с такъв по рисуване например или дори пеене. Хубаво е, когато си помагаме!

КЪСМЕТЛИЙСКО ПРЕЖИВЯВАНЕ

Вярваме, че всеки трябва да си подарява повече възможности за късметлийски преживявания. По случай рождения си ден, BILLA България провежда томбола в магазините си в цялата страна. Тя ще продължи до 21 октомври, след което ще бъдат изтеглени 2000 печеливши. Те ще получат ваучер за пазаруване в търговската верига на стойност 100 лв.
 
4 неща, които си заслужава да опитате още днес
 
Участието в томболата изисква реализиране на покупка за минимум 15 лв, използвайки BILLA Card. При издаване на касовата бележка на каса върху нея се отпечатва код, който трябва да се регистрира на сайта www.billapromo.bg.
 
Завършването на регистрацията онлайн е последната стъпка, която гарантира включване в промоционалната кампания. За целта може да се използва както новата карта за лоялност, издадена след 10 септември, така и старите пластики, валидни до 10.03.2021 г. 
 
Пробвайте късмета си и споделете на приятел! Животът започва едва когато убедим себе си, че да експериментираме е истинско удоволствие.