5 емоционални нужди, важни в любовта

Когато тези елементи липсват, връзката може да се разпадне
3
5 емоционални нужди, важни в любовта
Снимка: Istock

Въпреки че всяка връзка е различна, има някои основни емоционални потребности, нужди, без които любовта не може. Когато тези елементи липсват, взаимоотношенията ще се развиват донякъде и след това вероятно ще се разпаднат. Кои са петте емоционални нужди, важни за всяка връзка?

Нуждата от изслушване

Всеки иска да се чувства значим за половинката си, но за да имаме това усещане, ние трябва да се чувстваме чути. Когато комуникираме, да знаем, че той или ние сме на 100% в разговора, дори и когато мненията ни се разминават. Да знаем, че сме чути, а не само че единият от двамата присъства като пасивен слушател.

Необходимостта да се чувстваш приет

Уверени ли сте, че във вашата връзка вие и партньорът ви можете да бъдете себе си, да не се прикривате, да не се страхувате да покажете истинското си Аз? Всеки иска да бъде приет такъв, какъвто е, но не всеки има смелостта да изложи на показ своите слаби страни от страх да не бъде отхвърлен. Това е нужда, която ако липсва в едни взаимоотношения, те не биха могли да се развият като пълноценни, защото никой няма да се чувства удобно в тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: любовна връзкаинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари