На мода: Y2K дрехи и аксесоари

Завръщане от миналото
13 окт 2020 23:50, Ивета Иванова
2
На мода: Y2K дрехи и аксесоари
Снимка: Pixabay

Годината 2020 много напомня 2000 г.

Тогава хората посрещнаха новия век с оптимизъм, но имаше и много, които вярваха, че именно през 2000 г. ще настъпи краят на света - имаше такова пророчество. Технологиите започнаха да се развиват все повече, и доста хора започнаха да търсят успокоение именно в интернет.
 
Сега, през 2020 г., се завръща и един тренд, който беше хит преди 20 години - т.нар. мода Y2K. Това си личи и от социалната мрежа Instagram, където звезди, инфлуенсъри и тийнейджъри показват, че отново залагат на този стил и все по-често носят блестящи дрехи в розово, синьо, лилаво и т.н.
 
Y2K модата може да бъде видяна в любими наши филми, сериали, ТВ предавания и музикални клипове от края на 90-те и началото на новия век. Например, риалитито "Простият живот", тийн филмът "Гадни момичета", видеото към песента "Lucky" на Бритни Спиърс.
 
А какви дрехи и аксесоари определят този стил? Типичните - кроп топ, жилетки, потници тип камизолка, мини чанти, диадеми от плат, кърпи за коса, тенис полички, широки дънки, големи ластици за коса, блестящи фиби, шапки-идиотки. И всичко това е в детски и нежни нюанси - розово, лилаво, светлосиньо.
 
Актуални са и пеперудените форми и логоманията - шарени дрехи с надписи и лога.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: модастилтоалетиY2K
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парцали Юки-Туки баба ми ги плетеше на 2 куки..
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противна мода.....