Застраховаме кучето срещу 100 лева годишно

Могат да се застраховат котки, овце, кози, пчели, свине
9 ное 2020 11:16,
22
Застраховаме кучето срещу 100 лева годишно
Снимка: БГНЕС

Малко над 100 лв. струва едногодишна застраховка за домашен любимец у нас. Сумата стига за покритие на медицински разходи за прегледи, лекарства или при нанесени щети на трети лица от четириногия член на семейството, пише "Монитор".

Едно от застрахователните дружества на пазара предлага три варианта на полица за домашен любимец. Разликата между тях е нивото на покритие, като очаквано, колкото по-голямо е то, толкова по-висока е крайната цена. Полицата може да се използва както за кучета, така и за котки.

Най-евтиният вариант струва 117 лв., като той покрива до 130 лв. от разходите за лекарства при злополука и заболяване и до 700 лв. от медицинските ни разноски. По избор стопанинът може да включи второ лекарско мнение или покритие при нанесени вреди на трети лица. Най-скъпото предложение излиза 180 лв. годишно. При него общото застрахователно покритие се вдига от 700 на 2100 лв.

Важно условие е кучето или котката да имат валиден паспорт на домашен любимец, издаден от клиника или ветеринарен лекар в България. Освен това домашни любимци със специално предназначение като кучета от развъдници, полицейски кучета и кучета пазачи не могат да се застраховат. Някои брокери пък предлагат защита не само на домашния любимец, но и на животни, които са част от стопанството. Така животновъдите може да застраховат овце и кози, подрастващи прасета и свине за угояване, свине за разплод, еднокопитни животни на определена възраст, дори кошери с пчелни семейства.

Полицата покрива рискове като смърт от пожар, природни бедствия (градушка, удар от мълния, наводнение) или злополука. Покриват се и разходи при смърт от заразни, незаразни или паразитни болести. Застрахователната сума се определя според вида, теглото, породата, възрастта и други качества на животното. На база на тази сума и на тарифата за избраното от животновъда покритие се определя цена на застраховката, която се плаща еднократно или разсрочено до 3 вноски. При разсрочено плащане на застрахователната премия минималният размер на първата вноска е 40% от цялата дължима сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари