На кои личности не може да се вярва?

Хората, на които не може да се има доверие, не вярват на другите
17 ное 2020 21:34, Михаела Лазарова
8
На кои личности не може да се вярва?
Снимка: Istock

Честността е добродетел, която не всички хора притежават и която е изключително важна за отношенията между хората. Важна е в интимните връзки, важна е в приятелството, важна е в общуването като цяло. Невинаги човек може и трябва да е напълно искрен, но това не означава да разчита на лъжата като основно средство за постигане на целите и за установяване на контакти в различни сфери на живота.

От липсата на почтеност до нарушаването на моралните правила има не особено дълъг път, който някои хора извървяват без никакви скрупули.

Какви са неблагонадеждните хора? Колко често сте се сблъсквали с такива личности в живота си без да успеете да осъзнаете, че са такива? Вероятно дори половинката ви е такъв човек, на когото не само не можете да вярвате, но и не можете да разчитате за нищо. Защо тогава продължавате да му вярвате? Защо го оправдавате?

На тези и още много други въпроси вероятно ще успеете да си отговорите, когато осъзнаете, че в близост до вас има ненадежден човек, който ви разочарова и ви кара да се чувствате зле.

Какви са общите черти на хората, на които не може да се има доверие?

Липса на почтеност

Един от основните признаци на ненадеждните хора, които са нечестни и неискрени в отношенията си, е липсата на почтеност. Те не спазват думата си. Дават обещания, които непрекъснато не спазват. Могат да кажат, че съжаляват или че се извиняват без изобщо да го мислят наистина. Това личи впоследствие от действията им, които нямат нищо общо с изречените от тях думи. Такива хора действат по този начин в личните си отношения, както и в професионалните и приятелските.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мъж-близнаци - за нищо на света.
1
5
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
На радеф!!!!!!!