Рецептата Dnes: Пилешки бутчета с кисело зеле и праз

Зимен вкус с дъх на празнична трапеза
14 дек 2020 09:46, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Пилешки бутчета с кисело зеле и праз
Снимка: istock

Продукти:

4-5 броя пилешки бутчета
1 голяма глава лук или 1 стрък праз лук
5 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
1 ч.л. сладък червен пипер, може и малко лют
олио/зехтин
1 малка кисела зелка
100 мл зелев сок или пилешки бульон
 
Приготвяне:
 
Бутчетата се овкусяват добре отвсякъде със сол и черен пипер. В добре загрят тиган загрейте няколко капки олио/зехтин. Запечете бутчетата от двете страни до златисто, около 4-5 мин. на страна, а след това ги отделете в чиния. В същия тиган задушете лука и чесъна, ако е необходимо, добавете още малко мазнина. Добавете към тях нарязаните моркови, киселото зеле и червения пипер.
 
Гответе 4-5 минути, след което прехвърлете в подходяща тава, а върху зелето подредете бутчетата. Остава да сложите зелевия сок и да покриете тавата с алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Премахнете фолиото, усилете фурната на 200 градуса и запечете за няколко минути, за да хване ястието хубава коричка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
заменете Пилешкото Бутче, с няколко Свински Вратни Пържоли или Ребърца и от това ядене ще стане!
5
4
 
8
 
! Отговори
Bluf преди 3 години
Няма тука ненормалници зелевия сок си го подправяме с праз без да ни мигне окото. Пиле със зеле (без значения пресно или кисело) ако не е сготвено добре (както и всяка друга манджа) не е вкусна примерно в некви столове от социализма беше така. Но ако се направи майсторски си заслужава.
4
3
 
7
 
! Отговори
Куцо пиле преди 3 години
Ако бутчета са пет, значи едното пиле е било инвалид.
3
2
 
6
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Киселото зеле се съчетава мнаго добре с праз, това е стара българска рецепта. Може и като постна гарнитура на месо. Много вкусно е кисело зеле с ориз, сухи чушки. Най-вкусно е, разбира с,е със свинско месо.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
без лук и праз и само с мазничко свинско-от гърди или обезкостен св.джолан и само червен пипер и олио или св.мас-домашна
1
5
 
11
 
! Отговори
ненормалници преди 3 години
Как ще съчетаваш кисело зеле с праз,бе!?И на всичкото отгоре с пиле!?