9 употреби на свинската мас

Кожените мебели и изделия могат да се полират много добре с помощта на мас
26
9 употреби на свинската мас
Снимка: Istock

Свинската мас в миналото е била основна суровина за готвене. В модерните схващания тя често е заклеймявана заради съдържанието на наситени мазнини. Мненията са разнопосочни, тъй като в някои хранителни режими, като кето- и палеодиетата, маста е допустим за консумация продукт.

Свинската мас може да се използва и по различни от готвенето начини. Ето как да я употребявате в кухнята и извън нея.

За приготвяне на най-вкусните бисквити

Свинската мас е тайната за получаване на най-вкусни пайове, бисквити и маслени тестени изделия. От нашите баби знаем, че всичко става по-добре, когато е приготвено с мас. Течните готварски мазнини и маслото трудно могат да заместят нейните качества.

За печене на зеленчуци

Ако опитате да печете зеленчуците си с мас вероятно няма да поискате да готвите с друга мазнина повече. Текстурата и вкусът им са съвсем различни от приготвянето им с други видове мазнина. Ако следвате кето- или палеорежим на хранене, опитайте да използвате свинска мас за приготвяне на своите ястия и ще усетите разликата.

За приготвяне на пуканки

Поради високата си точка на топене свинската мас не изгаря толкова лесно, колкото растителните масла. Това означава, че можете да приготвите най-страхотните пуканки, с които да зарадвате семейството и близките си. Вкусът им ще бъде неотразим.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До морскиМоже това, което са събрали някъде за да му изкарат маста да е съхранявано неправилно! Дори от прясно заклано животно, ако се забавиш и не го оправиш навреме и сланината и тлъстината за мас се развалят и вмирисват! Нищо ново! А ако производителите са мундари и е имало в материала от нескопен нерез - тогава става само за производство на парфюми, но...!
15
1
 
3
 
! Отговори
морски преди 3 години
До Киро РамботоНаистина има `силна неприятна миризма`. защото прасетата се хранят с риба напр.Само строго определено време трябва да е това. Просрочиш ли го ... ето го резултата.
14
2
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Че то останаха ли прасета дето имат и тлъстини за да изкараш мас! На последното свинско изпълнение прасето беше към 150 килограма живо тегло, мръвка много а сланина нямаше; само на врата имаше до 3-4 см дебела сланина и то много малко! По "осмянката" също, това от което главно се изкарва маста - тлъстините между осмянката и червата също тънко!С тия кръстоски дето стават само на месо и кокали - откъде мас?! Навремето прасетата бяха с по 8-10 см сланина, а сега - спортисти!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който маже фелия с мас ще получи много власт .
12
1
 
5
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Веднъж купих свинска мас, която да използвам за рецепта, но имаше силна неприятна миризма и рецептата не се получи добре. Не знам, дали не е била от нерез? Много силно миришеше, а мога да направя сравнение, защото преди години на село имахме прасе.
11
3
 
12
 
! Отговори
ей да знаете преди 3 години
най-добре е да намажете филийка с мас и да търчите като изоглавени по поляната. По умни няма да станете, но един ден може да станете премиер. Обаче много е важна филийката с мас, да знаете.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също за мазане на филии в ранна детска възраст,когато си решил да пълниш чекмеджетата като пораснеш и да караш джипка по селата.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-доброто за мазане при нарязване на резби,ръчно с метчил и флашка,а също и при нарязване на резби на струг и други винтонарезни машини.ДъБест.
8
3
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Бай Иван я използва редовно, когат ме опъва.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стара бг рецепта за пурички:1ч. чаша разтопена св.мас1 чаша(200 мл.) бяло вино(или бира)3,4 с.лъж.пудра захар1 ванилиябрашно за замесване на не твърдо тесто(малко повече от 4 ч.ч.)От изброените продукти замесете нормално-нелепнещо тесто.Разточете по-тънък лист и нарежете на квадрати.Във всеки поставете по правоъгълно парченце локум и завийте на пуричка.Подредете ги в намазнена тава и печете на 180 гр.до зачервяване.(Или оформите на топче с пълнеж от локум и смл.орехови ядки)
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става и за мазане на обувки,за да не се напукват и да е здрава кожата,обаче вече няма обувки от естествена кожа,както някога.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаме намерени да се виждаме съ които и да било бедни сме
4
2
 
28
 
! Отговори
Биби Бибитката преди 3 години
Пържени картофи в свинска мас !Кеф!
3
4
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
10 употреба.три части бензин,една част терпентин и свинска мас,може и маргарин и става чудесен коктейл Моло-тов.
2
9
 
18
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Като бях малък всеки деня ядях филии с мас но сега вече не ям хляб и продължавам да нагъвам чиста мас директно с лъжицата от буркана.
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като бебета едно време бабите са ни мажели със свинска мас и сол.