4 напитки за добро храносмилане след преяждане

Спомагат и за детокса на тялото
4
4 напитки за добро храносмилане след преяждане
Снимка: Istock

Коледните и новогодишни празници са любимо време в годината. Обилните трапези ни изкушават да опитаме от всичко и често стигаме до преяждане. Накрая страда нашето храносмилане, нуждаем се от детокс и рестарт на целия организъм. Вижте кои полезни напитки могат да ви помогнат.

Пийте кефир на закуска

С него може да си приготвяте смутита, да го добавяте към овесена каша. Кефирът е чудесен за здравето на червата и храносмилането, изключително богат е на пробиотици, които са важни за доброто храносмилане, което пък има отношение към отслабването. Ферментиралата млечна напитка, която може да намерите в повечето супермаркети е полезна и за здравето на костите, имунитета, кожата. Редовната ѝ консумация и особено по време на празници, ще ви помогне да възстановите чревната флора след обилното преяждане.

Костен бульон

Костният бульон е чудесен за разтоварване на храносмилателната система. Той е богат на желатин и глутамин, които благоприятстват здравето на червата.

Желатинът може да помогне за облекчаване на възпалението в чревната лигавица в храносмилателната система, докато глутаминът, който е аминокиселина, подпомага при лениви черва, подуване на корема, газове. Костният бульон е чудесна детокс напитка, повишаваща имунитета. Още за неговите ползи за здравето вижте тук.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: детокспреяжданекефир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
леля ви Пеня преди 3 години
Мише за добро храносмилане наи помага Мъжката Сметана !
2
0
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
а при недояждане водата върши работа
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишито ЛазЕрова явно пак се е натъпкала и е ровила в гугъл да търси какво ще я прочисти...